Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriften er fra kokeboken ”Trines mat" av Trine Sandberg

Fres løk og gulrot i en stekepanne til løken blir blank.
Legg tilside.
Stek karbonadedeig i litt smør, dryss over tacokrydder, hvitløk og chili.
Smak deg fram.

Surr karbonadedeigen et par minutter, tilsett hermetiske tomater, de forstekte grønnsakene, kok opp og la trekke 2-3 min.
Hell laken av de hermetiske bønnene, skyll i rennende vann og tilsett godt avrente bønner i stekepannen med kjøttsausen.

Smak til med sukker, salt og pepper og ev litt mer tacokrydder.

Hell kjøttsausen i en ildfast form.
Stikk tortillachips rundt kanten og fordel over revet hvit ost.

Stek i varm stekeovn 225 oC, midt i stekeoven i ca 10 min til osten smelter.

Server straks med salat, rømme, ev guacamole og en mangosalsa.

Tips, tacokrydder:

3 ss chilipulver
2 ½ ts chiliflak
2 172 ts tørket oregano
2 ½ ss spisskum
2 ss paprikapulver
2 ½ ts hvitløkspulver
1 ½ ss havsalt
1 ½ ts cayennepepper

Bland sammen og oppbevar på tett glass.

Se mer: