Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriften er ved Hilde Brenne Rugås

Til tross for at denne bløtkakebunnen er uten egg, så hever den flott!
Vaniljekremen har en mild rund smak, og er et utrolig godt alternativ dersom du ikke tåler vanlig bløtkakekrem.
Altså en bløtkake for både melkeallergikere og eggallergikere.
Og har du laktoseintoleranse kan Tine laktosefri kremfløte være et godt alternativ.

Slik gjør du:

Bunn:

1.Sett ovnen på 180 g.

2.Smør 2 kakeformer, 20 cm i diameter, ha bakepapir i bunn av formene

3.Bland alt det tørre i en bolle, og alt det våte i en annen bolle. Deretter røres alt fra begge bollene sammen

4.Fordel kakerøren i de to formene

5.Stekes i 40 min

6.Kjøl ned kakene i formen i 10 min og sett de deretter på kakerist. Fjern papiret og la kakene bli kalde

Vaniljekrem uten egg og melk:

1.Rør sammen sukker, maismel og maisstivelse i en kjele.

2.Ha i soyamelken og vaniljefrø, og kok langsomt opp mens du rører.

3.La koke et par minutter

4.Avkjøl, massen blir tykkere når den er blitt kald

Pynting av kaken:

1.Del hver kake i 2, slik at du får 4 kakebunner totalt

2.Legg en av bunnene på et kakefat og dekk med 1/4 av vaniljekremen + syltetøy eller biter av frukt/bær etter smak

3.Gjenta slik at du avslutter med et lag vaniljekrem og frukt/bær

Se videre: