Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjest i kjøkkenet er Thomas Hvål Olsen, Veganmannen

Søtpotetpai:

Begynn med å bake søtpoteter i stekeovn 225 o i ca 1 time til de er myke, steketid avhengig av størrelse.

Fortsett med paideigen.
Bland ingrediensene sammen til en fast deig.
La deigen hvile i ca 20 min.
Kjevle ut og legg i en paiform 20 -22 cm.
La deigen ”henge ” litt over kanten, prikk med en gaffel.
Dekk bunnen med et bakepapir og legg i tørre erter eller bønner (for at bunne ikke skal krype).

Stek ved 200 o C på nederste rille, i ca 20 min, til paibunnen har fått en lys farge.

Mens bunnen steker, lag fyllet:

Finhakk løk og surr i olje til den er blank.
Ha over en i bolle, tilsett smuldret tofu, hakket timian (uten de grove stilkene), salt og sitron.
Skarp ut innmaten av de bakte potetene og tilsett i blandingen.
Bland med en stavmikser. smak til med salt og pepper, ev mer timian og sitron.
Ha fyllet i den forstekte paibunnen (fjern papir og erter/ bønner).
Stek ved 180 oC i ca 20 min til paien er gyllen på toppen.

Server med salat og dressing.

Se mer:

Sjokolademoussepai:

Bland tofu og lønnesirup i foodprosessor eller blender.
Bland i litt plantemelk for å få kjørt blandingen jevnere.
Smelt sjokoladen i vannbad og bland sammen med det andre.

Knus kjeksen og bland sammen med smeltet smør.
Press i en kakeform.
Hell så blandingen fra foodprosessoren på toppen og sett i kjøleskapet til den stivner.
Server med bringebærsaus eller ferske bær på toppen.

Man kan også bare lage dette somen vanlig sjokolademousse og ha i glass.

Råvarer til veganmat finner du også her Veganlife iHerb