Carew
Carew

- Carew på strippeklubb

John Carew risikerer millionbot etter brudd på klubbreglene.

Les også: Carew: - Rent oppspinn

Ifølge engelske medier var landslagsspiss John Carew på strippeklubben The Rocket Club i Birmingham frem til klokken ett natt til Uefacup-kampen mot Ajax torsdag.

Nordmannen skal ha blitt observert av flere gjester. Det påståtte besøket brettet ut i engelske medier lørdag.

Carews agent Per A. Flod bekrefter at Carew var på byen.

- Jeg har ikke fått tak i Martin (O'Neill, treneren, red. anm.), men jeg har pratet med John selv og han er veldig lei seg for episoden som har oppstått. John vil gjerne få presisere at det hele er veldig beklagelig. Han innser at han ikke burde ha gjort det og at det ikke var særlig smart. Han hadde med seg en venninne ut, og ja, blir observert. John gjorde en feil, sier agent Per A. Flod til TV 2 Sporten.

- Han sier selv at det ikke var et smart trekk?

- Ja, dette var ikke særlig smart. Han hadde en prat med treneren om han skulle spille dagen før. Slik han oppfattet det, og det kan kanskje være rett, skulle han ikke det. Men O'Neill var tydeligvis av en annen oppfatning, sier Flod.

Mulig millionbot
Spissen risikerer idølge britiske medier 100 000 pund - vel én million kroner - i bot, samt manager Martin O'Neills vrede etter opptrinnet.

Carew brøt nemlig reglene nordiren har innført for å oppnå best mulig oppladning til klubbens kamper. Maksstraff for opptrinnet er to ukeslønner, noe som tilsvarer rundt én million kroner.

Manager O'Neill har ennå ikke uttalt seg om episoden.

- Utelatt grunnet sykdom
På fredagens pressekonferanse hevdet O'Neill at Carew ikke var med i torsdagens tropp grunnet sykdom. Carew selv skal imidlertid ikke ha fått beskjed om dette før på kampdagen, skriver The Guardian.

Dermed ble barbesøket gjennomført mens det fortsatt var store muligheter for at nordmannen skulle spille.

Carew nøt ikke alkohol på strippeklubben, men skal snarere ha tilbrakt kvelden i et hjørne nær klubbens DJ.

En av klubbens supportere, businessmannen Mike McKiernen, kunne likevel ikke unngå å legge merke til den høyreiste gjesten.

- Jeg var i lokalene da Carew kom gående inn med en kvinne. Man kan ikke ta feil av en mann som han. Da vil gikk klokken ett, satt han der fortsatt, sier McKiernen til Birmingham Post.

- Han drakk ikke og var ikke i nærheten av noen strippere, men han må ha innsett at et opphold i klubbens største strippeklubb, kun timer før kamp, ikke var noe smart trekk, sier McKiernen.

Intern granskning
The Guardian tror O'Neill vil slå hardt ned på oppførselen. Manageren skal allerede ha lansert en intern granskning av hendelsen han ikke hadde hørt noe om før fredagens møte med pressen.

Carew vil trolig også motta en advarsel om at lignende hendelser i fremtiden kan få langt mer alvorlige konsekvenser.

Det er fortsatt ukjent om Carew vil være en del av troppen til kampen mot Wigan søndag.