Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ferske tomater må flås, skjær et lite kryss i tomatskinnet, legg i kokende vann ca 1 min ( tiden er avhengig av størrelsen på tomatene).
Legg tomatene over i kaldt vann.
Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet.

Finhakk løk og surr myk i olje, tilsett hakkede tomater, hvitløk og kraft og kok op og la trekke under lokk i ca 20 min.
Ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper, 3-4 ss pesto og ev 1-2 ss sweet chilisaus.

Ved servering legg 1 ss pesto i hver suppetallerken og riv ev over litt parmesan.

Pesto:

Lag pesto mens suppen koker.
Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en hurtigmikser sammen med hvitløk, ristede(lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan.
Kjør sammen og spe med olje.
Smak til med salt og pepper.

Tips:

Litt mer mettende: Stek terninger av brød i olje til de er sprø og vend inn et par ss pesto i de stekte brødterningene før de legges i suppen ved servering.
Du kan også servere tomatsuppen med et halv kokt egg.