DnB NOR (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)
DnB NOR (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)

DnB NOR siktet

Økokrim har tatt ut siktelse mot DnB NOR og to ansatte for innsidehandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Økokrim har i formiddag gjennomført en razzia mot DnB NORs hovedkontor på Aker brygge i Oslo sentrum.

Bakgrunnen er at Kredittilsynet onsdag anmeldte DnB NOR for mulig innsidehandel. Dette skjedde etter at styret i Kredittilsynet fikk overlevert bankens egen interne granskingsrapport. Torsdag ble det tatt ut en siktelse mot DnB NOR og to ansatte for innsidehandel.

- Det er ikke heldig at det blir rettet anklager og påstander mot DnB NOR på noen måte. Men nå er det viktig at fakta kommer på bordet, og det er det vi fokuserer på, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB NOR.

Les også:
- Som lyn fra klar himmel
Kan være tidenes innsidesak

Tatt ut siktelse

«Økokrim har tatt ut siktelse mot DnB NOR Bank ASA og to personer ansatt i verdipapirforetaket DnB Nor Markets grunnet mistanke om overtredelse av bestemmelser i verdipapirhandelloven. Det er Økokrims oppfatning at det foreligger skjellig grunn til mistanke om brudd på verdipapirhandellovens bestemmelser i forbindelse med DnB NOR Banks salg av statsobligasjoner forut for Finansdepartementets og Norges Banks tiltakspakke overfor bankene 12. oktober 2008», heter det i en pressemelding fra DnB NOR.

- Siktelsen er meget alvorlig for DnB som institusjon fordi den har betydning for renommeet man har i markedet. Men en siktelse trenger ikke føre til domfellelse, så vi må vente og se hvordan det utvikler seg, sier professor i selskapsrett, Hugo Matre, til TV 2.

To ansatte siktet

DnB NOR vil ikke si noe om hva slags ansvar de to personene som jobber i DnB Markets har i banken, men bekrefter at de er siktet.

- Økokrim har meddelt oss at de gjennomfører sine undersøkelser, har samtaler og avhør med de personene som er relevante. Økokrim har tatt ut tiltale mot DnB NOR Bank Asa, og to personer i DnB Markets for mistanke om brudd på verdipapirhandelloven, sier Bentestuen.

Les også: DnB NOR-topp blant de siktede

- Alle forhold blir belyst

DnB NORs toppsjef Rune Bjerke var torsdag gjest i God Morgen Norge på TV 2. Der sa Bjerke at han ikke fryktet resultatet av Kredittilsynets granskning.

- Jeg ser fram til at alle forhold blir belyst, sa Bjerke.

Les også: Frykter ikke granskning