Sjokoladefondant
Sjokoladefondant

Sjokoladefondanter

Moelleux au chocolat

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Besøk av Rachel Khoo, forfatter av kokeboken ”Et lite kjøkken i Paris”, Versal Forlag.

Små sjokoladekaker laget i porsjonsformer, tilberedt på en slik måte at midten av kaken er myk og rennende ” eksploderer som en vulkan ” når du stikker skjeen i den.
Enkel å lage, følg oppskriften, og kaken kan med fordel lages dagen i forveien, men stekes rett før servering!

Pensle formene med mykt smør og dryss med kakaopulver, hell ut overflødig kakaopulver.

Smelt sjokolade og smør over vannbad (sett en bolle over en gryte med småkokende vann).
Rør av og til til en glatt masse.
Sjokolade og smør kan også smeltes i en mikrobølgeovn på lav innstilling.

Bland sammen sukker og hvetemel.
Bland den smeltede sjokolade- og smørblandingen med sammenpiskede egg.
Og rør så inn mel og sukker til en glatt deig .

Fordel deigen i de smurte porsjonsformene og sett kaldt i kjøleskapet minst 1 time, helst natten over. Se tips.

Kakene stekes rett før servering.
Varm stekeovnen til 180 oC.
Stek kakene i 15-20 min til kantene er faste og midten litt rennende.
Sjekk med å stikke en kakepinne/ tannstikker i midten av kaken, kakepinnen skal være dekket av flytende deig når du tar den ut.

La kaken hvile 2 min før du vender dem ut av formene over på porsjons tallerkener.
Server straks, med vaniljeis, pisket krem eller friske bær.

TIPS:

De fylte formene skal være kalde når de settes i stekeovnen, det gjør at varmen fra ovnen ikke trenger inn mot midten av kakene, og gjør dem flytende/klissete i midten.

Porsjonsformer med røre kan dekkes med plastfilm eller aluminiumsfolie (ikke la film/ folie komme i berøring med røren i formene) og oppbevares i kjøleskapet i flere dager.
Formene kan også med hell pakkes i folie og fryses, for så å steke fra frossen tilstand.
Kaken trenger da 5-10 min ekstra steketid!
Sjekk med kakepinne som beskrevet i oppskriften.