espen eckbo (Foto: Pressebilde)
espen eckbo (Foto: Pressebilde)

Kritikerne elsker Eckbo

Anmelderne skamroser Espen Eckbos nye serie «Tett på tre».

«Tett på tre» er nesten en dokumentarserie om de store temaene i livet. Den eneste forskjellen fra en dokumentar er at Espen Eckbo har skrevet manus og selv spiller de tolv nye rollene.

Lite dokudrama med stort tema

- Enkle mennesker i kompliserte situasjoner, sier Espen Eckbo om sin nye serie.

Hver episode av «Tett på tre» fremstår som et lite dokudrama om et stort tema. I hver episode møter vi tre nye Eckbo-figurer. Alle har hver sin historie om vennskap, kjærlighet, familie eller andre viktige temaer som angår oss alle.

Serien har premiere i kveld, og landets tv-anmelderne har fått se de to første episodene i forkant. De er sjeldent positive – og sjeldent enige.

Les også: Dette er «Tett på tre»

Les også: Her lurer Espen TV 2 trill rundt

- Usedvanlig komisk begavelse

Ane Fasethås i Dagens Næringsliv mener Eckbo er «helt suveren i sine mange roller», og at serien «bekrefter Eckbo som en helt usedvanlig komisk begavelse. Eckbo gjør dem alle (karakterene) med en fantastisk perfeksjonisme, timing og følelse av detaljer for hver enkelt karakter: dialekt, kroppsspråk, små ansiktsuttrykk - absolutt alt sitter.»

VG, Aftenposten, Dagsavisen, Adresseavisen gir alle serien terningkast 5.

- Avlys, og se på Eckbo

Jan Ovind i VG åpner like godt med følgende sterke melding: «Vi kan bare advare dem som planlegger andre aktiviteter i kveld: Avlys, og se på Eckbo».

Aftenpostens Mala Wang-Naveen mener at «Espen Eckbos talent er fremdeles upåklagelig», og skriver videre at «Takk og lov har Eckbo igjen dukket ned in sin bunnløse kostymekiste, for å komme opp igjen med presise fortolkninger av den moderne mannen.»

Wang-Naveen er også for at serien klarer å ikke «skyve sine menn helt ut i kulden, men gir deres skjebner av og til overraskende og medmenneskelige utfall. Takk for det.»

Les også: - Facebook gir selvtilliten et boost

Les også: Eckbo blir følelsesladet

- Strålende imitasjoner av stusselige menn

Reidar Spigseth i Dagsavisen skriver at «komikeren spiller alle hovedpersonene selv, som et eget mannsrolleutvalg i egen person, og han gjør det med en variasjon, detaljrikdom og mimikk som norske skuespillere egentlig burde ta til seg.
I likhet med engelske komikere som Steve Coogan («I'm Alan Partridge») og Rob Brydon («Human Remains») framstiller Eckbo menn med urealistiske eller sviktende selvbilder så godt som helt inn til beinet.”

Også Terje Eidsvåg i Adresseavisen gir terningkast 5.

Dagbladets Mikael Godø mener at Eckbo byr på «strålende imitasjoner» av stusselige menn, og omtaler serien som «til tider genuint rørende», og gir 4 på terningen.

Lettet og glad

Espen Eckbo selv er naturlig nok strålende fornøyd.

- Dette er en veldig fin start på premieredagen. Jeg er lettet og glad, og jevnt over på linje med anmelderne, sier Eckbo, og legger smilende til:

- Men det er jo typisk at det er det dårligste terningkastet som kommer på forsiden av avisen.

Se «Tett på tre» onsdag klokken 22.30 på TV 2 eller på TV 2 Sumo når du vil!

Les mer om «Tett på tre» her!