Tidligere stasminister i Thailand Thaksin Shinawatra er dømt til to år i fengsel på grunn av korrupsjon.  (Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP)
Tidligere stasminister i Thailand Thaksin Shinawatra er dømt til to år i fengsel på grunn av korrupsjon. (Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP)

Eks-statsminister korrupsjonsdømt

Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra er funnet skyldig i korrupsjon.

Thailands høyesterett har dømt eks-statsministeren til to års fengsel. Thaksin forlot Thailand i august 2005, fordi han mente han ikke ville få en rettferdig rettssak, og befinner seg nå i eksil i Storbritannia.

Ber om utlevering

Thailand vil nå be britiske myndigheter om å utlevere ham.

Episoden tidligere statsminister og mangemillionær Thaksin Shinawatra ble dømt for var å ha utnyttet sin posisjon i forbindelse med eiendomshandel gjennomført av konen. Han ble frikjent for mer alvorlige korrupsjonsanklager, men flere rettssaker er i emning.

Opptøyer

Somchai Wongsawat (61) er ny statsminister i landet. Utnevningen av Wongsawat roet ikke gemyttene i Thailand som har vært herjet av opptøyer den siste tiden.

Demonstranter har påpekt at Wongsawat er Shinawatras svoger, og de vil ikke godta at noen fra dagens regjering sitter som statsminister.

Aksjonene er ledet av People's Alliance for Democracy (PAD) som ønsker at regjeringen skal trekke seg, og krever en større reform av landets valgsystem.

Les også: Somchai ny statsminister