Cato Charlotte Hvaler
Cato Charlotte Hvaler

- Charlotte gjorde det lett å si ja

Med Charlotte Frogner på laget var det lett for Cato Skimten Storengen å si ja til «Hvaler».

- Jeg kjente Charlotte godt fra før. Vi har gått i samme klasse på Teaterhøyskolen. Maria Boch som spiller Mads samboer gikk også i klassen vår, forteller Cato. I disse dager er han aktuell som Mads, «Hvalers» forfatter med skrivesperre og «handy man».

Snakker samme språk

Etter å ha «gått oppå hverandre» i tre år med tett jobbing på Teaterhøyskolen synes Cato det var gøy å få jobbe med Charlotte Frogner igjen.

- Siden vi har jobbet mye sammen før, vet vi jo hvordan hverandre jobber og kjenner hverandres lynne. Vi snakker samme språk, det gjør det enkelt.

Les alt om «Hvaler» her.

Charlotte var positiv

Og selv om det ikke var avgjørende for at Cato skulle takke ja til rollen, veide Charlottes ord tungt i beslutningen.

- Det er jo ekstra gøy å jobbe med folk du kjenner. For min del gikk det veldig fort fra prøvefilmingen til selve innspillingen. Jeg hadde bare lest et par scener, så jeg visste lite. Men så snakket jeg med Charlotte som sa at dette var lovende og så veldig bra ut, så da var det veldig lett å si ja.

Resten av skuespillerne på settet ble nye bekjentskaper for Cato, som tidligere har vært med i en annen TV 2 serie: «Ran».

- Det er et lite miljø, men jeg hadde likevel ikke truffet på dem før, forteller han.

Les også: Kan Maria hjelpe?
Les også: - En fin høst med Hvaler

Som på leirskole

I løpet av de seks månedene Hvaler er blitt til, har de fleste skuespillerne bodd på Hvaler i perioder.

- Vi har blitt en veldig sammensveiset gjeng. Man får jo litt følelsen av å være på leirskole – på en positiv måte, ler Cato og fortsetter:

- Det var veldig gøy å være der. Det er god stemning på settet og vi har det gøy på jobb. Jeg håper jo det smitter over på resultatet.

Resultatet er forøvrig noe Cato har et noe ambivalent forhold til.

- Om jeg ser på serien? Det er litt både og. Jeg blir så veldig kritisk når jeg ser meg selv. Det er egentlig mer smertefullt enn gøy å se på, ler han.

Hvaler ser du på TV 2 mandager klokken 20.00 eller når du vil på TV 2 Sumo (abonnementstjeneste).