SIKTER HØYERE: Steinar Nilsen gir seg i Tromsø.  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
SIKTER HØYERE: Steinar Nilsen gir seg i Tromsø. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

- Høyere ambisjoner enn klubben

Steinar Nilsen benytter seg av en klausul i kontrakten og gir seg som Tromsø-trener etter sesongen.

Alfheim/Bergen (TV 2 Sporten): Etter fire år som trener i Tromsø er det slutt.

Steinar Nilsen vil til en større klubb og gir seg som Tromsø-trener etter 2008-sesongen, som trolig ender med bronsemedalje i Tippeligaen.

LES: Steinar Nilsen ferdig i Tromsø

- Det har ingenting med resultatene å gjøre. Avgjørelsen ble tatt for en stund siden. Men jeg har en klausul i kontrakten som gjorde at jeg kunne gå ut av avtalen etter dette året, forteller Steinar Nilsen til TV 2 Sporten.

- Høyere ambisjoner enn klubben
Nilsen, som blant annet er blitt koblet til trenerjobben i Brann, forlater Alfheim først og fremst fordi han vil videre i trenerkarrieren.

- En av grunnene til denne avgjørelsen ligger i at jeg har høyere ambisjoner enn det klubben hadde foran 2009-sesongen. Mine egne personlige ambisjoner er skyhøye for tiden, varsler Nilsen.

Han føler derfor det er best for ham og Tromsø at klubben får inn en ny trener.

- Jeg har vært fotballeder i denne klubben i fire år og blant annet opplevd to turbulente perioder i 2005 og 2006. Etter fire år er det passelig med nye impulser. Nå kan folk gå inn i 2009-sesongen med et positivt fortegn, sier han.

Tromsø-ledelsen ville ha med Nilsen videre.

- Det var god dialog og en god faglig diskusjon. Den økonomiske pakken var ikke en medvirkende årsak. Dette er ikke en trist avgang. Jeg tar farvel etter årets sesong på en god måte, mener han.

Nilsen vil tilbake som trener - men vet foreløpig ikke hvor han vil.

- Jeg har ikke snakket med andre arbeidsgivere per dags dato. Jeg har kun hatt fokus på å gjøre Tromsø bedre, sier Nilsen, som drømmer om å trene en klubb i utlandet.

- Vi har jo NAV i Tromsø, spøker han, før han blir mer alvorlig:

Drømmer om utlandet
- Jeg vet ikke hva som forventer meg fra 1.1 2009. Jeg ønsker å ta videre trenerutdanningen og skulle det bli aktuelt å vende tilbake til klubbfotballen vil jeg til en klubb hvor jeg kan utvikle meg selv og klubben. Kommer det et nytt trenertilbud vil det bli naturlig å flytte fra Tromsø, varsler han.

- Hvilken klubb drømmer du om?

- Drømmene mine får du aldri tak i. Noe er godt å holde for seg selv. Jeg hadde fine drømmer som fotballspiller og de er ikke blitt dårligere nå når jeg er blitt trener.

Og slår fast:

- Jeg er 36 år og har lang tid foran meg som trener. I fremtiden vil jeg trene et lag utenfor Norges grenser.

Spillerne ble informert om Nilsen avgjørelse før mandagens trening. Nå starter jakten på Nilsens ersatter.

- Ikke ring meg!
Klubben har satt ned et utvalg som vil arbeide med å finne Steinar Nilsens erstatter.

- Klubben er fullt kapabel til å finne en ny trener selv - uten min hjelp. Så ikke ring meg for en kommentar om den nye treneren i desember. Jeg støtter klubben uansett, slår Nilsen fast.