Gladlaks og hjerter i matpakken
Tips til digg niste
Oppskriftene er fra boka "I boks - den lille matpakkeboka" av Susanne Kaluza
GLADLAKS:
Har du igjen litt laks etter middag, lager du en digg niste i en fei.
Slik gjør du:
Korn:
Krutonger. Byggris. Solsikkefrø, gresskarkjerner eller nøtter gir også crunch til salaten. Bruk rester av ris, poteter eller pasta i stedet for byggris. Eller hvorfor ikke kikerter, som er nøytrale i smaken, proteinrike og mettende?
Protein:
Lakserester. Yoghurtdressing med urter.
Bruk den fisken du har hatt til middag.
Ørret eller makrell funker fint!
Du kan også bruke en boks tunfisk.
Grønt:
Rester av lettkokt brokkoli.
Blomkål eller erterester funker fint.
Rå sukkererter, asparges, agurk, oliven, fennikel og paprika smaker også godt
til laks.
Tips:
Send med en skive sitron for å piffe opp smaken når du pakker restefisk.
Se mer:
HJERTELIG HILSEN:
Egentlig handler all matlaging om å vise noen at du bryr deg.
Det trenger ikke være bursdag eller valentinsdag for å sende med maten i
hjerteform.
Slik gjør du:
Korn:
En leverposteibrødskive stukket ut med hjerteform.
Noe brød smuler mer enn andre.
Prøv deg frem til du finner din favoritt.
Jeg bruker ofte Kaptein Sabeltannbrød eller Birkebeinerbrød fordi det er
grovt og billig.
All slags klistrepålegg er perfekt å legge dobbelt.
Prøv kremost, kaviar eller makrell i tomat.
Protein:
Bruk en eggeform til å koke et hjerteegg.
Har du ikke eggeform, kan du steke en enkel omelett eller et speilegg og
skjære ut i hjerteform.
Grønt:
Små mangohjerter lager du kjapt med en liten pepperkakeform.
Rundt hjertebrødskiven legger du sukkererter og perletomater.
Alle grønnsaker og frukter som ikke er for fuktige, funker fint å legge
inntil en skive.
Bruk for eksempel druer, snacksagurker, gulrøtter, klementinbåter eller et
halvt eple.
Se videre: