Åge Hareide  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Åge Hareide (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Vil spille som mot Hellas

Åge Hareide mener Norge har en god mulighet til å ta innersvingen på Nederland.

Se Hareide i Sportstabloid på TV 2 Sport klokken 20.00 og på TV 2 Zebra klokken 22.50

Norge har slitt mot Europas storlag de siste sesongene og landslagstrener Åge Hareide innrømmer at det er viktig for landslaget å slå Nederland på onsdag.

- Det er viktig for norsk fotball å få en skalp, for det er et stort lag som står på den andre siden av banen på Ullevaal onsdag. Da er seier viktig for oss, og kanskje spesielt mot Nederland. Det gir en større selvfølelse, tror jeg, sier Hareide.

- Er dette den første store anledningen hvor Norge har en realistisk mulighet til å ta innersvingen på en gigant?

- Ja, det er jo det. Nå hadde vi jo europamestrene i forrige kvalik, Hellas, og hadde de på gaffelen hjemme i Oslo. Jeg håper vi kan få til en lignende kamp, for den kampen var egentlig god og ga oss en god følelse til tross for uavgjort. Nå må vi prestere igjen og prester på et høyt nivå for å ha en sjanse mot Nederland, sier landslagstreneren. Men det er kanskje et paradoks å tro på seier etter uavgjort mot Island og Skottland.

- Det har med den følelsen og det du registrerer i gruppen, i laget. Fotball handler veldig mye om selvtillit, forklarer Hareide som mener det er helt realistisk med seier mot Nederland.

- På Ullevaal har vi hatt på besøk av en rekke store lag, og det er ingen som har reist herfra som klarer seierherrer på veldig lang tid, sier Hareide.

- Blir det deilig å møte et lag som ikke legger seg bakpå på Ullevaal?

- Ja, det er alltid lettere rent mentalt i forhold til den biten der. Jeg tror også publikum vil være med oss hvis vi bare viser vilje, kraft og lyst til å slå Nederland. Selv på 0-0 vil de backe laget hele veien inn, sier Hareide.

Under hans ledelse har Norges beste kamper blitt spilt på bortebane, men Hareide håper å snu den trenden mot Nederland.

- Det er noe vi har en mulighet til å rette på onsdag. En seier der vil sette oss i en ideell posisjon foran 2009. Jeg tror også vi trenger den type seire dersom vi skal komme oss til et sluttspill, sier Hareide.