John Carew, Norge  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
John Carew, Norge (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

- Norge er avhengig av Carew

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker mener Norge er avhengig av John Carew for å lykkes mot Nederland.

- John Carew må gjøre en mye større jobb for Norge enn hva for eksempel Klaas-Jan Huntelaar må gjøre for Nederland, sier Alsaker.

Se hele debatten i Sportstabloid klokken 20.00 på TV 2 SPORT og 22.50 på TV 2 Zebra.

- I Norge har vi mye større tradisjon for såkalte arbeidsspisser enn i mange andre land. I Nederland er det greit å ha spisser som Huntelaar, som bare er det for å score. Jeg vet ikke om slike spisser helt aksepteres i Norge, sier Vidar Davidsen og peker på Thorstein Helstad som et eksempel.

Det er nå 16 år siden Norge slo Nederland i kvalifiseringen til USA-VM. En seier på Ullevaal i morgen kan være akkurat det som trengs for å få en ny giv rundt landslaget.

- Jeg tror vi har en god sjanse i morgen. Jeg synes Nederland ble skrytt opp i skyene under EM og dette er akkurat den muligheten Norge trenger, sier tidligere landslagssjef Egil Olsen.

- Nederland har vunnet to kamper i gruppa og kan falle for fristelsen å føle at uavgjort er et OK resultat for dem. Det er en veldig gunstig situasjon for Norge og jeg er egentlig veldig optimistisk før kampen, sier Olsen.

Skulle derimot Norge tape mot Nederland i morgen vil vi være sju poeng bak Nederland med fem kamper igjen å spille.

- Da vil det bli et nitrist 2009 og 2010 med tomme tribuner på Ullevaal og fotballforbundet vil være i alvorlige problemer når de store avtalene skal reforhandles i 2010, sier sponsorsjef i DnB NOR Jacob Lund.