Ungarske pannekaker
Med nøttefyll og sjokoladesaus
Oppskrift ved Monica Csango
Visp sammen egg, mel og melk til en glatt røre.
Tilsett soda eller farris på slutten og la røren hvile i ca 30 min.
Se mer:
Nøttefyll:
Grovhakk (gjerne i en blender ) en god neve valnøtter (ca 2 dl) med 2 ss melis.
Legg i en kasserolle sammen med 4-5 ss fløte el melk og ”skvis” sitron over.
Kok det på lav varme til det tykner.
Sjokoladesaus:
Smelt sjokoladen på lav varme eller over vannbad(det siste er lurest).
Tilsett fløte til sausen er tyktflytende.
Stek pannekaker.
Legg en spiseskje av nøttefyllet i hver pannekake.
Brett pannekaken to ganger.
Legg den på en tallerken som godt kan være varm.
Risle over raust med sjokoladesaus og sikt over melis rett før servering
Se videre:
Artikkelen er oppdatert