Klitschko Peter (Foto: Herbert Knosowski)
Klitschko Peter (Foto: Herbert Knosowski)

Kong Klitsjko er tilbake

Slo seg rett inn i tungvektseliten etter fire års pause.

Den tidligere tungvektskongen Vitali Klitsjko (37) sto for et av vektklassens mest imponerende comeback noensinne da han tok tilbake sin gamle tittel ved utklasse den topprangerte Samuel Peter (28) i Berlin lørdag.

Tilbake i førersetet
Kampen var ukrainerens første opptreden i proffingen siden desember 2004, men 37-åringen viste ingen synlige tegn til å ha mistet evnen til å kunne konkurrere på toppnivå.

Klitsjko brukte en lang venstre jab til å holde den kortere Peter på trygg avstand, mens han jevnlig fulgte opp med en tung høyre kryss.

Taktikken var så effektiv at den stadig mer forslåtte Peter valgte å bryte kampen etter åtte fullførte runder.

Nigerianeren, som var rangert som nummer to i verden før kampen, lå da så langt bak i poengprotokollene at han ville ha trengt å vinne på knockout for å berge WBC-beltet sitt.

Klitschko-Peter2 (Foto: MICHAEL SOHN, © SO KAJ**TOK**)
Klitschko-Peter2 (Foto: MICHAEL SOHN, © SO KAJ**TOK**)

Vil dele titlene
Dermed befinner tre av de fire store forbundstitlene seg i én og samme familie – lillebror Vladimir (32) er nemlig innehaver av IBF og WBO-beltene.

- Det er alltid vært drømmen vår å være mestere samtidig. Nå er drømmen blitt virkelighet, sa en fornøyd Klitsjko etter kampen.

Den fjerde store tittelen (WBA) eies av den russiske kjempen Nikolai Valujev (35).

Ingenting bestemt
Men det er foreløpig uklart hva som blir neste steg for den nye tittelholderen, bortsett fra at en kamp mot lillebror er uaktuelt.

- Vi har lovet foreldrene våre at vi aldri skal bokse mot hverandre, har brødrene gjentatte ganger uttalt.

Promotor Don King sier han vil lokke den gamle mesteren Lennox Lewis (43) tilbake til ringen, men briten har flere ganger avvist ideen.

Lewis slo Klitsjko på teknisk knockout i 2003 i det som var britens siste kamp før han la opp som lineær verdensmester, og sier han har ingenting å hente på å gjøre comeback.

Samtidig sies WBA-mesteren Nikolai Valujev å være fullbooket med tittelforsvar helt frem til juni 2009, noe som ser ut til å sette en stopper for en tittelforeningskamp mellom det som er tidenes to høyeste tungvektsmestere.

Dermed kan mye tyde på at Klitsjko enten vil se an situasjonen frem til neste høst eller gjøre et pliktig forsvar av beltet mot førsteutfordrer og tidligere stallkamerat Juan Carlos Gomez fra Cuba.