Thor Hushovd  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Thor Hushovd (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Søndag er det slutt

Etter søndagens TV 2 Sport-sendte Paris-Tours er Crédit Agricole-laget historie.

Se Paris-Tours direkte i TV 2 Sportens livesenter søndag kl. 15.20

Thor Hushovd har avsluttet sesongen for lengst og skal ikke delta i høstklassikeren som i utgangspunktet passer han perfekt.

- Det er leit å ikke kunne være med, men sånn ble det bare etter hardkjøret i Tour de France. Det er også rart å tenke på at tiden i Crédit Agricole er over og at laget nå legges ned, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

Sportsdirektør Roger Legeay har ikke klart å skaffe en ny sponsor til laget som har røtter helt tilbake til 1935 da Peugeot startet sitt sponsorat. Roger Legeay debuterte som sportsdirektør i 1983 i Peugeot-Shell-Michelin. Seinere har proffsirkusets lengstlevende lag båret navn som Z-Peugeot, Z og Gan før Legeay fikk Crédit Agricole på kroken i 1998. Året etter skrev franskmannen kontrakt med en ung og lovende syklist fra Grimstad ved navn Thor Hushovd. Tidligere hadde Roger Legeay hatt solide norske ryttere som Dag Otto Lauritzen, Atle Kvålsvoll og Olaf Lurvik i stallen sin.

Rasch i feltet
Hushovds lagkamerat, Gabriel Rasch, skal kjøre søndagens historiske ritt for Crédit Agricole.

- Klart det blir spesielt, men det er god stemning i laget, forteller Gabriel Rasch.

- I Thors fravær så er Mark Renshaw kaptein, så hvis det blir spurt så er det mannen vi skal kjøre for. Selv har jeg planer om å være med helt fremme når vi nærmer oss bakkene mot slutten. Går det et brudd der så har jeg tenkt å være med. Såfremt jeg ikke har svidd av alle kreftene på å ligge fremme å taue på feltet hele dagen, humrer Rasch.

Gabriel Rasch viste solid form i firedagersrittet Circuit Franco-Belge i forrige uke, med 5. plass sammenlagt bare 43 sekunder bak vinneren, Juan Antonio Flecha.

Hva gjør du neste år, blir du med Thor Hushovd til Cervélo?

- Jeg er trygg på at jeg kommer til å være proffsyklist også neste år, men kan foreløpig ikke si hvilket lag det blir. Jeg regner med en avklaring innen midten av neste uke, sier Rasch.

Arvesens pliktløp
Også Kurt Asle Arvesen skal kjøre Paris-Tours, men han har ingen forventninger til rittet han ble slått på målstreken av franske Frédéric Guesdon i 2006.

- Jeg er rett og slett i dårlig form. Jeg har prøvd å komme i slag etter OL, men det har blitt tyngre enn forventet. Nå har omtrent halve laget vårt avsluttet sesongen så noen må jo være med på søndag også, ler Arvesen.

- Jeg har syklet ritt nesten i ett kjør siden januar, men jeg skal gi det lille jeg har igjen for at enten Matti Breschel eller Karsten Kroon skal gå til topps, sier Kurt Asle Arvesen.

Sist torsdag brøt Arvesen Paris-Bourges etter 150 kilometer.

- Jeg merker at det skal bli godt med en pause fra syklingen nå, forteller Arvesen.

Vi starter sendingen på TV 2 Sport kl. 15.20 på søndag, du gir deg ikke før det?

- Ha ha, nei, da kan det hende at dere får se et glimt av meg, avslutter 33-åringen.

Se Paris-Tours direkte på TV 2 Sport eller TV 2 Sumo søndag kl. 15.20