Åge Hareide  (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Åge Hareide (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

- Vi går for tre poeng

Åge Hareide håper landslaget får et etterlengtet løft mot Skottland lørdag.

Hampden Park/Bergen (TV 2 Sporten): Landslaget og en presset Åge Hareide er på poengjakt i Skottland, og landslagssjefen er ikke i tvil om målsettingen lørdag.

- Vi går for tre poeng, sier Hareide.

- Tungt å jobbe i motbakke
Landslagets formkurve har pekt i samme retning som børsen det siste året, og Åge Hareide innrømmer at han merker presset - selv om akkurat det ikke er noe nytt for landslagssjefen.

- Jobber du innen fotball er du under press. Det er ikke noe nytt. Forrige gang var vi under press etter hjemmetapet mot Bosnia og uavgjort mot Tyrkia, sier han - men innrømmer at det er tungt når resultatene uteblir.

- Det er veldig tungt å jobbe i motbakke når ting ikke fungerer. Det er det for spillerne også, vi må få et løft, innrømmer Hareide.

Det løftet håper han kommer på Hampden Park, og Hareides gutter har tidligere levert gode resultater på bortebanen - blant annet på lørdagens kamparena.

- Vi er gode på bortebane og pleier å score mål, det skal vi fortsette med, slår Hareide fast.

- Gjennombrudd er nøkkelen.
Landslagets formkurve har pekt i samme retning som børsen det siste året, og det defensive spillet har ikke vært som det var i forrige kvalifisering og effektiviteten foran mål er heller ikke er helt som den skal være.

- Jeg tror det bli en tett og jevn kamp. Vi må ta vare på de mulighetene vi får. Vi trenger litt for mange muligheter til å score mål i forhold til sjanser, sier Hareide.

- Vi må være tettere bak. Vi får ikke alltid syv sjanser (som mot Island) i en internasjonal kamp, men setter vi den første er mye gjort, forklarerer landslagssjefen.

- Jeg tror du vil se et konsentrert og defensivt hardtarbeidende norsk lag, sier landslagssjefen og forklarer oppskriften som skal gi tre poeng mot Skottland.

Se Hareide på fredagens pressekonferanse her (saken fortsetter under):

267317

- Vi vet at måten de spiller på passer oss godt. John (Carew) er veldig viktig for oss. Nøkkelen til suksess er å kjøre gjennombrudd når vi vinner ballen, forklarer Hareide.

- Tar ingen sjanser med Steffen
Steffen Iversen deltok på fredagens trening og ligger an til å bli klar mot skottene, som han senket sist det norske landslaget gjestet Hampden Park.

Hareide kan allikevel ikke garantere at Norges toppscorer i forrige kvalifisering (7 mål på 10 kamper) blir klar til kampen.

- Jeg har ikke all info om behandlingen, men han vil få det etter treningen og på kvelden. Vi skal gjennomføre en kort test i morgen. Vi tar ingen sjanser med han. Han skal spille viktige kamper for Rosenborg i Europa også. Vi tar ingen sjanser med viktige spillere, sier Hareide som nok også har den viktige Nederland-kampen i tankene.

Landslagssjefen levner i alle fall lite tvil om at Iversen blir en viktig brikke dersom han blir en av de elleve som entrer Hampden lørdag.

- Han var toppscoreren vår i siste kvaliken. Han er et godt oppspillspunkt og en god ballfordeler. Kort og godt en god fotballspiller, skryter Hareide.