Hvalross
Hvalross

Tett på livsfarlige hvalrosser

Nigel Marven viser unike dyrebilder fra det arktiske Canada.

Nigel Marven er på reise i det arktiske Canada, et svært tynt befolket isøde som består av enorme områder med store og små øyer som strekker seg opp mot den nordvestlige delen av Grønland. Her er det langt fra noen golfstrøm og som regel bitende kaldt.

Om det er smått med folk, så er dyrelivet desto mer uforstyrret. Nigel får mange unike opptak av dyr.

I nærheten av Cambridge Bay får han se hvordan det foregår når en ulv angriper en moskus. Moskusflokkens samhold og tapperhet gjør det vanskelig for ulven. Det ender med at vargen må luske sulten av gårde, med uforrettet sak.

Nigel skyr ikke storm og uvær når utsiktene til å treffe på dyr er store.

I Igloolik kjemper han seg gjennom en kraftig snøstorm for å komme tett på hvalrossene på et isfjell. De massive dyrene har livsfarlige støttenner, men Nigel er ikke redd og unngår heldigvis å tirre hvalrossene.

Om det nordlige Canada ikke er særlig gjestmildt for oss mennesker, er det til gjengjeld et paradis for dyrene som er tilpasset disse forholdene. Winnipeg ser Nigel svartbjørner som leker i den vinterlige skogen og gråugler som mater barna sine. I Churchill får han være med på fødselen til ni bitte små polarrevunger. Endelig blir det sommer og isbjørnungene leker langs strendene og tar seg en svømmetur nå og da.

«Nigel Marvens dyreverden» på TVNorge fredag kl. 20.35

Se også:

«Skal vi danse» på TV 2 fredag kl. 19.30

«Detektimen: Taggart» på NRK1 fredag kl. 22.10

«Farlig beundring» på TV 2 Zebra fredag kl. 20.55

«I am Sam» på TV 2 kl. 00.35 natt til lørdag