Taggart
Taggart

Etterforsker
gjengdrap

En ny drapssak får Burke til å tvile pås sin medarbeider.

Den kurdiske drosjesjåføren Hasan Osman blir stukket ned og ranet av to menn med masker. Like etterpå blir Burke tildelt en ny medarbeider på stasjonen. Hun heter Hannah Fairchild og er spesialist på rasistisk motivert kriminalitet.

Ross, Fraser og Reid kommer straks godt overens med sjarmerende og kvikke Hannah. Men Burke irriterer seg over hennes politiske korrekthet og motivet hun satser på. Likevel ser det ut til at Burke tar feil. Osman jobbet nemlig ikke for noe drosjeselskap.

Et spor i drosjen leder til et spisested. Sporet knytter saken til to gjenger som er i konflikt med hverandre. Og så viser det seg at drapsofferet var betrodd medarbeider til lederen for en kriminell bande.

Midt oppe i dette begynner Reid å tvile på Hannahs metoder. Eddie advarer Burke om flere farer. Spørsmålet er om ikke Hannah jobber for de kriminelle ...

Krimserien Taggart er skotsk og har over syv millioner seere i Storbritannia. Den har gått i hele 25 år, det er rekord for en britisk politiserie. Serien blir spilt inn i Glasgow og omegn.

Blythe Duff har hatt rollen som Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes på NRK1 fredag kveld i hele høst.

«Detektimen: Taggart» på NRK1 fredag kl. 22.10

Se også:

«Skal vi danse» på TV 2 fredag kl. 19.30

«Nigel Marvens dyreverden» på TVNorge fredag kl. 20.35

«Farlig beundring» på TV 2 Zebra fredag kl. 20.55

«I am Sam» på TV 2 kl. 00.35 natt til lørdag