I_am_Sam
I_am_Sam

En tilbakestående fars kamp

Sam er mentalt tilbakestående og enslig far. Barnevernet truer med å ta fra ham datteren Lucy.

Sam (Sean Penn) har oppdratt datteren Lucy (Dakota Fanning), ved hjelp av sine mange og enestående venner. Men når Lucy fyller syv år, begynner hun å skjønne at hun faktisk er smartere enn sin egen far.

Oppsyn

De tette båndene mellom far og datter trues da barnevernet begynner å holde dem under oppsyn. De ser helst at Lucy plasseres i et fosterhjem.

Sam bestemmer seg for å gjøre alt han kan for å beholde datteren, og sammen med karriereadvokaten Rita Harrison tar han opp den vanskelige kampen mot rettssystemet. Selvopptatte og karrierebevisste Rita har tatt saken som et gratisoppdrag fordi hennes kolleger nekter å tro hun har det i seg.

Spesielle bånd

Rita og Sam kunne ikke vært mer forskjellige, men noen fundamentale likheter dukker likevel opp. Sammen kjemper de for å overbevise samfunnet om at Sam fortjener å få sin datter tilbake, og i kampens hete dannes et spesielt vennskapsbånd.

«I Am Sam» er en sentimental, rørende, og ikke minst morsom film. Regissør Jessie Nelson har klart å formidle et nokså sårt tema med mye varme og humor, og Sean Penn ble Oscar-nominert for sin tolkning av Sam.

Originaltittel: I am Sam
Nasjonalitet: Amerikansk
Sjanger: drama
Skuespillere: Sean Penn (Sam Dawson), Michelle Pfeiffer (Rita), Dakota Fanning (Lucy), Dianne Wiest (Annie), Loretta Devine (Margaret Calgrove), Richard Schiff (Turner), Laura Dern (Randy Carpenter), Brad Allan Silverman (Brad), Joseph Rosenberg (Joe)
Regi: Jessie Nelson
Årstall: 2001
Aldersgrense: 11 år

«I am Sam» på TV 2 kl. 00.35 natt til lørdag

Se også:

«Skal vi danse» på TV 2 fredag kl. 19.30

«Detektimen: Taggart» på NRK1 fredag kl. 22.10

«Nigel Marvens dyreverden» på TVNorge fredag kl. 20.35

«Farlig beundring» på TV 2 Zebra fredag kl. 20.55