Pia Haraldsen pressemelding
Pia Haraldsen pressemelding

- Jeg sitter i politisk eksil

Pia Haraldsen nektes USA-visum, men lover at hun skal kjempe for rettferdighet fra bassengkanten på Snarøya. SE VIDEO.

Pia skulle som politisk journalist dekket det amerikanske presidentvalget for tv2underholdning.no. Det har den amerikanske ambassaden i Oslo satt en stopper for ved å nekte henne journalistvisum. Men Pia har ikke til hensikt å gi opp uten kamp.

- De kan stenge meg ute, men de kan ikke kneble min stemme, sier hun i en pressemelding (se video øverst i saken).

Gir ikke opp uten kamp

- Jeg sitter i politisk eksil på Snarøya, fanget i mitt eget land. Jeg skal kjempe fra bassengkanten på Snarøya. Vi glamorøse korrespondenter har også rettigheter. I dag nekter de meg, i morgen nekter de kanskje Åsne Seierstad, sier Pia.

Les også: Pia dekker USA-valget

Les også: Pia kastes på dør

Les også: Gjensyn med Pia i USA

Hadde journalistvisum i «Rikets Røst»

Etter planen skulle Pia og redaksjonen hennes reist til USA i dag for å starte forberedelsene. Nå blir altså planene utsatt fordi den amerikanske ambassaden mener hun ikke er kvalifisert for journalistvisum. Pia har tidligere reist til USA på journalistvisum da hun jobbet som politisk redaktør i «Rikets Røst». At hun nå ikke får tilslag på samme visumsøknad synes informasjonssjef Marianne Røiseland i TV 2 er rart.

- De amerikanske myndighetene anerkjente henne som journalist da hun jobbet i «Rikets Røst», vel vitende om at dette var et underholdningsprogram med satirisk preg, sier informasjonssjefen.

Fortsetter med ny vri

Selv om Pia nektes innreise til USA som journalist, skal valgkampen fortsatt dekkes. I påvente av tilbakemelding på ny visumsøknad, skal Pia levere videoinnslag og betraktninger på bloggen sin på tv2underholdning.no.

Pia kommer med oppdateringer i bloggen sin utover dagen.