Shahid Rasool i oslo tingrett
Shahid Rasool i oslo tingrett

Ba om nåde for foreldrene

De tiltalte brødrene i Rasool-familien har ordnet en spesialavtale for foreldrene sine under Operasjon Nemesis-rettssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Operasjon Nemesis-saken startet i Oslo tingrett mandag, var det tyngste for de tiltalte brødrene at også foreldrene er tiltalt for hvitvasking av kriminelle penger.

Zahid Rasool, som regnes som en av lederskikkelsene i B-gjengen, ba om at foreldrene hans skulle behandles pent. Før rettssaken begynte gikk han bort til av statsadvokat Kristian Nicolaisen.

- Vær litt snill

- Må de forklare seg? spurte Rasool.

- Ja, de er nødt til det. Loven krever det. Du får ikke dommeren med på noe annet. Jeg tror ikke hun er ikke villig til å bryte reglene, ellers må vi må møtes en gang til, på grunn av noe feil, svarte Nicolaisen.

- Vær snill med dem da, sa han med et klaps på skulderen.

Les også: Hovedmann nekter skyld

Vanskelig for sønnene

Måten foreldrene er blitt behandlet på i saken, har vakt sterke reaksjoner i familien.

- Alle sønnene synes det er svært belastende at foreldrene er trukket inn i saken. At foreldrene ble varetektsfengslet og satt i isolasjon en lang periode i fjor, er også en belastning for familien, sier Knut Rognlien, forsvarer for den tiltalte 65-åringen.

Flere av sønnene regnes som ledere i den såkalte B-gjengen, og har sittet i varetekt i lang tid. Da de så foreldrene stå skolerett foran statsadvokaten, var sønnene tydelig fortvilet.

- Det er nok en del av disse brødrene som reragerer på at mor og far trekkes inn i sakane, og det er kanskje en reaksjon som er sterkere enn det vi er vant til etter norske forhold, sier statsadvokat Kristian Nicolaisen.

Avtale

Selv om de ikke slipper å forklare seg, er det likevel blitt gjort en spesiavtale for foreldrene.

- Vi har fått avklart nå at så fort han har forklart seg, så behøver ikke han å være her hver dag, men kanskje under noen viktige vitneforklaringer. Det samme gjelder for moren også, sier advokat Rognlien.