Stefan Schumacher  (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)
Stefan Schumacher (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)

- Schumacher testet positivt

Ny dopingbombe ryster sykkelsporten.

Ifølge den franske avisen L’Equipe har Gerolsteiner-rytteren Stefan Schumacher, som vant to etapper i årets Tour de France og syklet to dager med den gule trøyen, testet positivt på tredjegenerasjons-utgaven av EPO, CERA.

Mistenkelige urinprøver
Schumacher, som nylig meldte overgang til Quick Step fra neste sesong, avga mistenkelige urinprøver under Tour de France, som førte til at det ble tatt blodprøver av 27-åringen. Disse er nå analysert ved et dopinglaboratorium i sveitsiske Lausanne og laboratoriet til det franske antidopingbyrået i Châtenay-Malabry.

Les mer om CERA her.

Tyskeren testet positivt også i 2005, men ble frikjent da det viste seg at medisinen ble tatt på grunn av pollenallergi, og at stoffet ikke var på forbudslisten da.

Schumacher tok sølv i VM i Stuttgart i 2007, og ble tatt for fyllekjøring seks dager seinere. I blodprøven ble det funnet spor av amfetamin, men siden prøven var tatt utenfor konkurranse ble det ikke regnet som en dopingsak.

Også Piepoli
Italienske Leonardo Piepoli (37) er nå også tatt for CERA-bruk. Han ble ikke tatt under Touren fordi laget hans Saunier Duval ble kastet ut før prøvene hans var analysert.

Lagkameraten Ricardo Riccó ble nylig suspendert i to år på grunn av CERA-doping.