STORT TAP: ¿ Det er utrolig synd og et enormt tap for norsk idrett, sier president i Norges idrettsforbund, Tove Paule, til TV 2 Sporten.  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
STORT TAP: ¿ Det er utrolig synd og et enormt tap for norsk idrett, sier president i Norges idrettsforbund, Tove Paule, til TV 2 Sporten. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Nordnorsk vrede mot Paule

Roger Ingebrigtsen fra Tromsø 2018 sendte sms til idrettspresidenten.

Dette konfronterte idrettspresident Tove Paule Tromsø-forkjemperen Roger Ingebrigtsen med under mandagens Tabloid.

- Jeg har lyst til å spørre deg, Roger - hadde du gitt opp før vi startet i dag ettersom du massesendte den fantastiske sms'en i dag tidlig, spurte Paule.

Sinne i nord

- Jeg sendte en sms til Tove der jeg beskriver at det nå er et sinne i nord, forklarte Ingebrigtsen.

I dag vedtok idrettsstyret å si nei til OL i Tromsø i 2018.

Reaksjonene i idretts-Norge er sterke og delte. Mandag ettermiddag meddelte idrettspresident Tove Paule at de med ni mot tre stemmer trekker søknaden om å få statsgaranti til et OL I Tromsø.

-Paranoide konspirasjonsteorier

Under mandagens Tabloid ble Paule sterkt kritisert av sjefredaktør i Nordlys, Hans Kristian Amundsen og strategi- og kommunikasjonssjef i Tromsø 2018, Roger Ingebrigtsen.

Både Amundsen og Ingebrigtsen mente at Paule aldri ga Tromsø en reell sjanse. Dette reagerte Mads Gilbert fra Nettverket Nei til OL kraftig på, og ba Amundsen slutte med det han beskrev som paranoide konspirasjonsteorier og heller fokusere på å bygge broer.

Knusende rapport

Det var etter offentliggjøringen av kvalitetssikringsrapporten fra Veritas forrige uke, at det virkelig begynte å storme rundt Tromsø 2018. Der kom det frem at et OL i Tromsø ville kunne komme til å koste rundt 19 milliarder kroner - dobbelt så mye som søkerbyen selv hadde regnet ut. Samtidig økte også beløpet som idretten selv ville måtte stille med kraftig. 800 millioner kroner ble for mye for et idretts-Norge som har vært svært splittet i OL-spørsmålet.

Tove Paule sa under mandagens pressekonferanse at flere av særforbundene de siste dagene har anmodet idrettsstyret om å trekke søknaden. Ifølge Paule har dette vært en tung tid der hun også skal ha opplevd å bli sjikanert.

Sjikanert

- Det har vært et råpress. Jeg har ingenting i mot mailkampanjer og SMSer så lenge de er basert på saklig grunnlag. Men når du går over til sjikanering og tendensiøse meldinger, så synes jeg ikke det er like hyggelig, sa hun til TV 2-nyhetene mandag.

Roger Ingebrigtsen stilte til nettprat etter sending. Nettpraten er nå avsluttet. Se svarene hans under.