Arild hausberg ordfører i Tromsø
Arild hausberg ordfører i Tromsø

- Total skuffelse

Tromsøs ordfører er langt nede etter idrettstyrets nei til OL.

- Det er ille for alle som har jobbet i en prosess gjennom flere år, ille for landsdelen og ille for landet. Idretts-Norge har sagt nei takk til en unik mulighet til å bygge landet også når det gjelder idrettsanlegg, fortsetter Hausberg. Han sier til TV 2 Nyhetskanalen at skuffelsen er total.

- Unik mulighet

Han er bekymret for at idrettsstyret begrunner sitt nei med de høye kostnadene.

- Jeg tror ikke det var lurt for idrettens del. Idretten tenker samfunnsansvar hver dag ved å arbeide for anlegg og arbeide for breddeidrett og arbeide for topidrett. Dette var en unik mulighet til å samle landet og få gratis anlegg for tre milliarder, deres andel var 650 millioner oppå det, sier Hausberg.

- Jeg tror Norge har gått glipp av et internasjonalt fokus som ville gitt et stort løft i de neste ti årene, sier han.

Tårer på Stortinget

På Stortinget felte Ap-representant og OL-forkjemper Tove Karoline Knutsen atskillige tårer etter at nyheten ble kjent.

Partifelle og idrettsminister Trond Giske tok avgjørelsen med fatning.

- Jeg skjønner veldig godt de som er skuffet. Jeg har også delt visjonen om et Tromsø-OL i 2018, men vi fikk vel alle en kalddusj da kvalitetsrapporten viste at kostnadene ble dobbelt så høye som det vi først trodde, sier Giske.

266557

Lenge til neste søknad

Giske tolker ikke mandagens avgjørelse som et endelig nei verken til OL eller til Tromsø som søkerby, men mener at verken 2018 eller 2022 vil være aktuelle OL for Norge.

- Nå har vi hatt to store prosesser, først 2014 og nå 2018, det får gå litt tid. Når kostnadene er så høye, må vi spørre oss: Skal Norge ta på seg et så stort arrangement? I hvert fall finnes det argumenter for at det skal gå ganske mange år mellom hver gang, sier Giske til TV 2 Nyhetskanalen.

Se reportasje fra TV 2 Nyhetene her.

266571