Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Enkle mennesker i kompliserte situasjoner, sier Espen Eckbo om sin nye serie.

Hver episode av "Tett på tre" framstår som et lite dokudrama om et stort tema. I virkeligheten er det Espen Eckbos mest ambisiøse prosjekt siden "Nissene på låven".

Livets store temaer

I TV 2s nye serie møter vi hver uke tre nye Eckbo-figurer. Alle har hver sin historie om vennskap, kjærlighet, familie eller et annet viktig tema som angår oss alle.

- Hver episode er selvstendig og kan sees uavhengig av hverandre, forteller Espen Eckbo.

- Men det bør ikke brukes som unnskyldning for å ikke se hele serien. For å få en komplett innføring i livets utfordringer, må du se alle episodene.

Kjærlighet

Første program består av tre historier om menn på sporet av den store kjærligheten, fortalt av Espen Eckbo i tre varianter:

Lauritz (84) har gitt opp casanova-tilværelsen, og skal bli samboer for første gang. Han har strukket helsa langt og klart å forføre en vital 60-åring. Dermed håper han å unngå pleiehjem noen år til.

Steinar (27) har aldri vært så forelska som nå. Alt stemmer helt perfekt, det eneste som gjenstår er å møtes i virkeligheten. I mellomtiden låner han henne gladelig penger til en operasjon.

Ingar (51) venter han på sin forlovede fra Fillipinene. - Det betyr lykke å ikke se bruden på bryllupsdagen, men enda mer lykke å aldri ha sett henne i det hele tatt!, påstår han. Men flerkulturelle ekteskap er ikke uten problemer.

Eckbo "helt alene"

Espen Eckbo har tidligere bidratt til "Mandagsklubben" og "I kveld med Thomas Giertsen" i tillegg til å lage Nissene på låven for TVNorge. Sammen med blant andre Henrik Elvestad laget han kinofilmen "Get ready to be boyzvoiced".

På TV 2 har han blant annet gjort "Tonight med Timothy Dahle" og "TV 2-Nøttene" sammen med Kristian Ødegaard, og deltatt i "Rikets røst" med Otto Jespersen. "Tett på tre" er Eckbos første tv-serie helt på egenhånd.