Paule trusler  (Foto: TV 2)
Paule trusler (Foto: TV 2)

- Sjikane og trusler om OL

Idrettspresident Tove Paule fortalte om en tung tid i arbeidet med OL.

Med ni mot tre stemmer har idrettsstyret valgt å droppe en OL-søknad for Tromsø 2018. Ved dagens pressekonferanse fortalte Paule at det har vært en vanskelig prosess for henne privat:

- Det har vært ei tøff tid, sa Paule til pressen.

- Jeg har ikke noe imot en saklig debatt og kritikk. Men når det kommer sjikane og direkte trusler, da går det over alle støvelskaft. Jeg vil ikke si noe konkret om dette, men jeg har samlet alt i en folder - så får vi se om jeg en gang i framtida skriver en biografi.

- Sjikane

Til TV 2s reporter Ann Kristin Liestøl utdyper Palue etter pressekonferansen.

- Det har vært et råpress. Jeg har ingenting imot mailkampanjer og SMSer så lenge de er basert på et saklig grunnlag. Men når du går over til sjikanering og tendensiøse meldinger, så synes jeg ikke det er like hyggelig, sier hun.

DERFOR SA IDRETTSTYRET NEI: Det ble for dyrt

- Personlige trusler

Paule forteller at noen meldinger har gått konkret på henne som person. Og at hun har opplevd noen av disse som direkte truende:

- Det var innhold som «jeg skal ikke få det godt fremover, hvis jeg får oppleve noe fremover». Så får du tolke det som du vil.

- Det har vært noen som har vært meget tøffe, og useriøse.

- Hva gjør du med dem?

- Jeg har ikke gjort noe med dem, med unntak av et par som jeg tok direkte, sier Paule, men sier at hun ikke vil politianmelde det.

LES OGSÅ: Ber Jens utsette OL-saken