Ola By Rise  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Ola By Rise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Må fylle opp troppen

Skadeproblemene tårner seg opp for landslagsledelsen.

Per Ciljan Skjelbred mister sannsynligvis VM-kvalifiseringskampene mot Nederland og Skottland etter å ha blitt skadet mot Lyn søndag.

- Vi får håpe det ikke er så ille som de sier, er landslagets assistenttrener svar på TV 2 Sportens spørsmål om hva han synes om tapet av Skjelbred.

Les også: Skjelbred ut av landslagstroppen

I tillegg til Ciljan Skjelbred ble Moa båret av banen, mens Espen Johnsen sto over Strømsgodset på grunn av en skulderskade. Det tynnes i landslagsrekken før de viktig landskampene og By Rise utelukker ikke at det vil hentes inn erstattere.

- Ja, det er ikke umulig. Det er jo mange som må telles opp. Moa ble også båret opp i Bodø og Steffens situasjon er uavklart, sier By Rise.

By Rise sier landslagssituasjonen må få oversikt over spillernes skadesituasjon før eventuelle erstattere skal hentes inn.

- Det bli en vareopptelling i morgen, så får vi se hva vi gjør, sier By Rise men innrømmer at det ligger i kortene at eventuelle forfall vil bety at erstattere vil hentes inn.

- Vi bør i utgangspunktet ha en tropp på 20 utespillere. Det er vanskelig å forskuttere hva konsekvensene blir, sier By Rise.