rolexer_680 (Foto: Politiet)
rolexer_680 (Foto: Politiet)

Se B-gjengens luksus

Dyre Rolex-klokker, luksusbiler og merkeklær for hundretusener ble beslaglagt av politiet. Mandag starter Norges hittil største gjengrettssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mener Rasool-familien fra Furuset i Oslo utgjør kjernen i den beryktede B-gjengen. Et foreldrepar, seks av sønnene deres samt tre koner og en svigermor er de tiltalte i Operasjon Nemesis-saken, som skal gå i Oslo tingrett fram til jul.

Millionluksus

Familien eier eiendommer i Norge, Brasil og i Pakistan, og politiet beslagla en rekke gjenstander de mener er kjøpt for penger som stammer fra gjengkriminalitet. Til sammen dreier det seg om verdier for flere millioner kroner, som politiet mener familien umulig kunne hatt råd til.

Fem av brødrene er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, blant annet en 29 år gammel mann.

Hans forsvarer, advokat Vidar Lind-Iversen, mener politiet har gått for langt i jakten på familien.

- Ja, det har åpenbart gått prestisje i saken, og nå håper jeg dommerne klarer å få saken ned på jorda og dømme rettferdig, sier Lind-Iversen til TV 2 Nyhetene.

- Det får stå for advokatens regning. Politiet har etterforsket dette, det er et stort antall personer, og vi har lagt de alminnelige bevisvurderingene til grunn for hver enkelt tiltalt. Om man vil kalle det prestisje har ikke jeg noen kommentar til, sier statsadvokat Kristian Nicolaisen ved Oslo statsadvokatembeter.

Har forklart seg om Brasil

Politiet slo til samtidig mot familien både i Norge og i Brasil i mai i fjor. I Norge ble aksjonen kalt Operasjon Nemesis, i Brasil kalte man den Operasjon Paradis.

I den brasilianske badebyen Natal ble det tatt beslag i flere store eiendomskomplekser, verdt over 300 millioner kroner.

Tre av brødrene er tiltalt for å ha kjøpt flere eiendommer i Brasil for svarte penger. Den ene av brødrene har i avhør tatt ansvar for eiendommene i Brasil.

Den 29 år gamle manne har i avhør forklart at det er han som eier disse eiendommene.

- Min klient har fått vite at det kunne være lukrativt å investere i Brasil, og har lånt midler, eller tatt imot penger til investering i Brasil, med tanke på å tjene penger. Det er ikke straffbart, sier Lind-Iversen.

Fant ny eiendom

For to uker siden var norsk politi i Brasil. Der fant etterforskerne det de mener er dokumentasjon på at en av brødrene også eier en millioneiendom i byen Fortaleza.

- Dettte kommer så sent og kort tid før hovedforhandling at dette får politiet etterforske, og så får man komme tilbake til det på et senere tidspunkt, sier statsadvokat Nicolaisen til TV 2.

Shahid Rasool (26) sitter fengslet i Brasil. Han er ikke begjært utlevert til Norge i forkant av Operasjon Nemesis-rettssaken. Saken mot ham i Oslo tingrett vil dermed komme opp på et senere tidspunkt.

Under kan du se bilder av politiets beslag:

Range Rover_680 (Foto: Politiet)

rolexer_680 (Foto: Politiet)

Klær1_680 (Foto: Politiet)

Klær2_680 (Foto: Politiet)

Klær4_680 (Foto: Politiet)