Nigella
Nigella

Nigellas fantastiske sjokolademousse

Her får du oppskriften på TV-kokk Nigellas sjokolademousse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den engelske tv-stjernen Nigella Lawson har gjort matprogram til en estetisk nytelse, og hennes kokebøker inspirerer hobbygourmeter over hele verden. Hun besøker Senkveld-studio denne uken og nå gleder Harald seg til å lage favorittdesserten sin sammen med favorittkokken.

Vanligvis må du lage sjokolademousse flere timer, eller til og med en hel dag, før du den skal spises, fordi eggeplommene skal stivne og den piskede eggehviten spre sine luftbobler gjennom det hele. Glem det: Her er det ingen eggeplommer, ingen eggehviter, ingen pisking, ingen ventetid.

Nigellas instant sjokolademousse

Dette trenger du:

150 g små marshmallows

50 gram mykt smør

250 gram mørk sjokolade (minimum 70 %) brukket i mindre biter

½ dl nykokt vann

3 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

1. Ha marshmallows, smør, sjokolade og vann i en tykkbunnet kjele.

2. Sett kjelen på platen på svak til middels varme og la det smelte mens du rører i blandingen av og til. Ta kjelen av platen.

3. Pisk fløten stiv med vaniljesukkeret og vend den i den avkjølte sjokoladeblandingen, litt av gangen, til du har en glatt og jevn krem.

4.Øs den opp i fire dessertglass eller porsjonsformer som rommer ca 1,75 dl, eller seks mindre. Sett moussen kjølig til den skal serveres-jo snarere jo bedre.

Til 4-6 personer.