Fra avstemningen i Senatet onsdag kveld.  (Foto: REUTERS / SCANPIX/)
Fra avstemningen i Senatet onsdag kveld. (Foto: REUTERS / SCANPIX/)

Senatet sa ja

Det reviderte forslaget vedtatt i natt.

Det amerikanske senatet vedtok i natt det reviderte forslaget til krisepakken som skal redde amerikansk økonomi, melder nyhetsbyrået AP.

Det reviderte forslaget ble vedtatt med 74 mot 25 stemmer etter en tre timer lang debatt.

- Å ikke gjøre noe, er ikke et alternativ. Derfor har vi arbeidet hardt og på kryss av partilinjene for å hindre at en dårlig utvikling forverres, sa majoritetsleder for Demokratene i Senatet, Harry Reid på en pressekonferanse etter at vedtaket ble kjent.

Håper på nytt ja

Nå håper forhandlerne at vedtaket skal føre til at flere blir positive i Representantenes hus som trolig skal stemme over det oppdaterte utkastet fredag. Mandag avviste Representantenes hus det opprinnelige utkastet, som hadde støtte fra både Barack Obama og John McCain.

Forslaget ble nedstemt med 228 mot 205 stemmer, og resultatet utløste et historisk børsfall, kraftigere enn etter terrorangrepet 11. september 2001. Årsaken til at forslaget ble nedstemt var usikkerhet om hvorvidt tiltakene ville hjelpe.

Bush maner om støtte

Det var særlig republikanere som var negative til det fremlagte forslaget, og avtroppende president George W. Bush har arbeidet hardt de siste dagene for å overbevise om at krisepakken er nødvendig for å stabilisere situasjonen. Også Obama og McCain har gjentatte ganger oppfordret Kongressen til å vedta krisepakken.

I det reviderte utkastet var den statlige forsikringen som beskytter innskudd hevet fra 100.000 dollar til 250.000 dollar. I tillegg var det lagt inn en skattepakke på 110 milliarder dollar, som ikke var inkludert i det opprinnelige forslaget.

Aksemeglerne holdt pusten mens kongressen stemte på på krisepakken.  (Foto: Richard Drew/AP / SCANPIX)
Aksemeglerne holdt pusten mens kongressen stemte på på krisepakken. (Foto: Richard Drew/AP / SCANPIX)
Les også: Hvorfor floppet krisepakken?