Stemningen var trykket ved børsen i New York etter at det ble kjent at representantenes hus nedstemte krisepakkeforslaget.  (Foto: RICHARD DREW/AP)
Stemningen var trykket ved børsen i New York etter at det ble kjent at representantenes hus nedstemte krisepakkeforslaget. (Foto: RICHARD DREW/AP)

- Lånerenten mot ni prosent

Renten på boliglånet ditt kan nå nye høyder.

Den internasjonale finanskrisen har nådd Norge og norske banker må betaler mer for å låne i markedet. Kostnadene har skutt i været og veltes nå over på kundene.

- Hvis situasjonen ikke bedres i finansmarkedet så betyr dette at rentene settes opp her i Norge, tror seniorøkonom Eric Bruce i Nordea.

- Vesentlig høyere rente

Han tror lånerenten kan bli vesentlig høyere og mener renten muligens settes opp ett eller to prosentpoeng.

- Men hvis dette skjer tror jeg Gjedrem og Norges Bank vil komme fort på banen. Jeg tror de må sette ned styringsrenten for å motvirke en så unaturlig kraftig renteoppgang, sier Bruce.

Les også: Slik påvirker krisen deg

Hva skjer med Oslo børs?

Mandag ble Oslo Børs rammet av et voldsomt fall på grunn av krisen. Dette fallet er det verste på 17 år. Og dette var før den amerikanske Kongressen avviste redningspakkenpå 700 milliarder dollar

LES OGSÅ: Oslo Børs til bunns

Det knyttes derfor stor spenning til dagens åpning av Oslo Børs.

Børsene i fritt fall

Gårsdagens overraskende utfall ga et voldsomt utslag på børsene i USA. Fallet på Dow Jones er det største noensinne.

Redningspakken på 700 milliarder dollar har av mange analytikere blitt betegnet som avgjørende for å få verden ut av den finansielle krisen som herjer markedene.

I natt stupte børsene verden over etter at redningspakken ble forkastet.

Les mer: Blodrøde tall i Asia

Du kan følge utviklingen på Oslo Børs fra klokken 0900 på TV 2 Nyhetskanalen og tv2nyhetene.no.