blod680
blod680

Blodrøde tall i Asia

Børsene verden over reagerer negativt etter at Kongressen i USA mandag forkastet redningspakken på 700 milliarder dollar.

Dow Jones-indeksen i USA stupte nesten syv prosent etter den overraskende avstemmingen i Kongressen. Og i natt fulgte børsene i Asia. Hang Seng-indeksen i Hong Kong sank 3,6 prosent, mens Nikkei-indeksen i Japan stupte nær fire prosent.

Også i Sør-Korea, Australia og på Filippinene gikk børsene kraftig i natt.

Vil jobbe knallhardt

USAs finansminister var skuffet etter at krisepakken ble forkastet, og sier han nå vil jobbe knallhardt for å få på plass en avtale.

- Vi må jobbe så fort vi kan. Vi må gjøre noe. Jeg vil fortsette å jobbe sammen med lederne i Kongressen for å få noe gjort så fort som mulig. Vi må gjøre noe, sier Henry Paulson

Også de to kandidatene som kjemper om å ta over etter president Bush i Det hvite hus, understreker at det haster å få på plass en krisepakke, og at de forventer at de politiske lederne nå sørger for en avtale.

- Demokrater og republikanere. Ta ansvar, få det gjort, sier Barack Obama.

- Ikke tiden for å fordele skyld

Han motstander, John McCain, mener tiden er inne for å løse problemene.

- Nå er ikke tiden for å fordele skyld. Nå er det tid for å løse problemene. Jeg håper alle våre ledere kan legge til side kortsiktige politiske mål og gjøre det som er best

for det amerikanske folk, sier han.

Finanskrisen i USA går også ut over nordmenn

265380