Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtidig som en positiv president George W. Bush gikk ut og forsikret sine undersotter at myndighetenes redningspakke vil være positiv for økonomien, går Norges statsminister ut og støtter planene.

- Jeg er glad for at det er enighet om en pakke som vil redusere faren for en enda mer langvarig økonomisk krise i USA. Faren er ikke over og alle problemer er ikke løst, men dette er et viktig bidrag for å løse problemene, sier statsminister Jens Stoltenberg i en pressemelding.

Les også:
Bush: - Vil hjelpe USA
Ingen redning på børsen
Derfor faller børsen

- Vil merke ringvirkningene

Stoltenberg peker på at redningspakken kan bidra til at usikkerhet i den amerikanske finanssektoren reduseres og dermed at verdens finansmarkeder kan fungere mer normalt.

- Vi vil også merke ringvirkningene av det som nå skjer i USA. Derfor er det viktig at vi holder orden i egen økonomi og ikke minst har et solid og grundig tilsyn. Det vi har lært av USA er at markedet ikke regulerer seg selv, sier Stoltenberg i pressemeldingen.

- Norge er bedre

Samtidig kritiserer han den politiske styringen av finansnæringen i USA for å ha et fragmentert regelverk og tilsyn og fremhever forskjellene til Norge.

- Vi har mye bedre styring i Norge, med helhetlig regelverk og felles tilsyn for alle finansinstitusjoner. Det er ingenting som tyder på at vi kommer til å oppleve noe i nærheten av det som nå skjer i USA, sier Stoltenberg.