Marco Materazzi  (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)
Marco Materazzi (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)

Materazzi utvist uten å spille

Milano-derbyet levde opp til forventningene.

AC Milan - Inter 1-0 (1-0)

Det har vært en stor derbyhelg i europeisk fotball. Først ut var Everton - Liverpool tidlig lørdag ettermiddag. Så fulgte Espanyol - Barcelona på lørdag kveld. En kamp som ble skjemmet av tribunebråk.

Søndag var det Italia sin tur da det 269. «Derby della Madonnina» ble spilt.

Som vanlig ble det både hardt, tett og jevnt da AC Milan og Inter braket sammen i Milanos storstue, for anledningen, San Siro.

Fotballguiden gir deg fakta og statistikk fra Serie A.

Inter har hatt en strålende sesonginnledning under sin nye trener José Mourinho og kom ubeseiret.

Milan har derimot vært mer variende og stod med to seire og to tap før byderbyet i nord-Italias hovedstad.

Flyvende brasilianer
Men begge lag mobiliserer det de har når de møtes og Milan tok første stikk på San Siro.

37 minutter ut i oppgjøret ble Kaká spilt igjennom. Brasilianeren var hårfint i offside, men fikk fortsette og slo inn i midten.

Der ventet en nyfrisk Ronaldinho som steg til værs og headet ballen utagbart bak Júlio César.

Utvist uten å spille
Det blir ofte tøft både på banen og tribunen når lagene møtes. Heldigvis oppførte man seg mer sivilisert på tribunene i Milano enn tilfellet var i Barcelona dagen før.

På banen derimot ble det mer fargerikt.

Hele ni ganger måtte dommeren ned i lomma etter kort. To av dem røde og ett av dem til en Marco Materazzi som allerede befant seg på benken.

Midtstopperen ble byttet ut etter timen, men klarte 23 minutter senere kunststykket å få rødt kort uten å spille. «Il Bestia», Dyret, skjelte ut dommerne etter noter og må belage seg på minst én kamp på tribuenen.

Inters andre utvisning
Det samme må hans midtstopperkollega Nicolás Burdisso. Den ikke alltid like fairspillende argentineren fikk to fortjente gule kort og måtte forlate banen 13 minutter før slutt.

Til tross for at Inter måtte fullføre med én mann mindre klarte de å legge press på Milan.

Spesielt Adriano var farlig, men brasilianeren var enten i offside, for brutal eller udyktig foran Milan-målet. Adriano har fortsatt ikke scoret i Serie A denne sesongen og virker til å ha et stykke igjen til toppformen.

Sjeva tilbake
Det samme har Andrej Sjevtsjenko. Ukraineren fikk spille de siste minuttene for matchvinner Ronaldinho og fikk to gode muligheter.

Den første var nærmere hjørneflagget enn mål og den andre gikk rett på César.

Men Carlo Ancelottis menn gikk seirende ut av det 269. Milano-derbyet. Milans 106. seier og en perfekt bursdagsgave til Silvio Berlusconi som fyller 72 år dagen etter kampen.