Venstres partileder Lars Sponheim.  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX/SCANPIX)
Venstres partileder Lars Sponheim. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX/SCANPIX)

- Helvete heller...

Venstre-leder Lars Sponheim er bitter på sine egne partifeller som ikke støttet ham etter påstandene i boken til tidligere nestleder Olaf Thommessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under Lars Sponheims tale til Venstres landsstyre lørdag tok han et kraftig oppgjør med sine egne partifeller. Han reagerte på at ingen andre enn Odd Einar Dørum har stått fram med en annen historie om ham enn den som kommer fram i Olaf Thommessens bok, og Venstres landsstyre ble offer for en tirade de sent vil glemme.

Sliter med motivasjonen

- Jeg må innrømme at jeg sliter litt med motivasjonen om dagen, sa Sponheim og fortalte videre at bakgrunnen var påstander om han selv i boken til Olaf Thommessen som kom ut for noen dager siden, sa en følelsesladet Venstre-leder.

Venstre-lederen sa at han ikke hadde problemer med å ta avstand fra boken. Han hadde heller ikke problemer med at noen av påstandene var at han er dum.

- Jeg tror dumskapen er jevnt fordelt i Venstre.

Se hele tiraden i videovinduet under

Urettferdige påstander

To påstander reagerte han sterkt på. Den ene er at han bare ivaretar sine egne interesser og ikke Venstres interesser. Den andre påstanden er at han ikke er til å stole på og at man ikke kan snu ryggen til ham uten å få en kniv i ryggen.

- Jeg vet jeg er en rufs, jeg vet jeg har mange uvenner og jeg vet dere i periodevis hater meg, men på det to områdene så skal ingen ta meg for å ikke ha stått opp for Venstre, sa Sponheim mens han hamret hånden i bordet.

- Helvete heller

Sponheim trakk fram Odd Einar Dørum som eneste unntaket, og at dette var helt avgjørende for ham.

- Det ble ganske tungt, det var den mest ensomme dagen i hele mitt Venstre-liv, og det har gjort noe grunnleggende for motivet mitt for å stå på videre, sa Sponheim.

Men Sponheim ba ikke om sympatiske taler fra talerstolen under landsmøtet.

- Jeg sier ikke dette for å være slem med noen, jeg sier det heller ikke for å be om den store kompensasjonen fra denne talerstolen etterpå, for det toget har gått, sa Sponheim og sa at han ikke kom til å glemme dette så lett.

- Jeg gir blaffen i om det er presse her, om det er taktisk og informasjonsfaglig feil eller helvete heller... jeg har en integritet å ivareta, og jeg har ikke problemer med å stå for den jeg er, avsluttet Sponheim.