Katja Nyberg og Gro Hammerseng. (Foto: CHARLES PLATIAU/SCANPIX)
Katja Nyberg og Gro Hammerseng. (Foto: CHARLES PLATIAU/SCANPIX)

- Prioriterer kroppen og Ikast

EM i fare for Gro Hammerseng og Katja Nyberg, som ikke spiller ikke for Norge i World Cup i Århus.

Følg norsk håndball i TV 2 Sportens livesenter

Det er slitasje og frykt for nye skader som er årsaken til at den erfarne duoen har gitt beskjed om at de ikke kan spille World Cup i Århus for Norge.

LES OGSÅ: - Går bra uten Gro og Katja

- Vi har ikke tatt noen avgjørelse i forhold til EM ennå, og er heller ikke i stand til å gjøre det nå. Prioriterer kroppen og Ikast de kommende ukene, og så får vi se hvordan det går, skriver Gro Hammerseng i en melding til TV 2 Sporten.

Hvor viktig er Gro og Katja for Norges sjanser i EM? Si din mening under saken!

Breivik: - Tvilsomt om de rekke EM
- Jeg kommer ikke til å ta ut Gro og Katja i troppen til World Cup i Århus. Og det er tvilsomt at de blir med i EM i desember. De trenger tid til å trene seg opp, og det hele tiden en balansegang hvor mye belastning man kan tåle. Og jeg tror det er bra for begge at de får tid til å bygge seg opp, sier landslagssjef Marit Breivik til TV 2 Sporten.

- Vil du prøve å overtale dem, eller aksepterer du at de ønsker å stå over EM?

- Jeg vil ikke overtale dem, nei. Mitt råd er at de bruker denne tida på å komme skikkelig tilbake, og få trent godt. Jeg er enig i at dette er det beste for totalbelastningen til begge.

- Hvor svekket blir dere?

- Det er klart at vi vil merke at så gode spillere er ute. Men vi har også flere gode spillere i bakhånd som nå får sjansen til å vise seg fram. Hvor svekket vi blir i forhold til de andre er vanskelig å si. Jeg velger å tro at de andre nasjonene blir mer svekket enn oss.

Sørlie Lybekk svarer mandag
Marit Breivik tar ut troppen til World Cup over helgen. En annen spiller det er knyttet usikkerhet til er Else Marte Sørlie Lybekk. Strekspilleren har fått frist til mandag med å bestemme seg for om hun ønsker å satse med landslaget frem til EM.

Heidi Løke og Isabel Blanco er regnet som gode erstattere dersom veteranen bestemmer seg for å gi seg på landslaget. Det blir en tøffere jobb for Marit Breivik å fylle hullet etter Gro Hammerseng og Katja Nyberg.