DOPTATT: Tony Andre Hansens hest Camiro.  (Foto: Kin Cheung/AP)
DOPTATT: Tony Andre Hansens hest Camiro. (Foto: Kin Cheung/AP)

- Skal bevise min uskyld

I slutten av oktober blir det avgjort om Tony André Hansen får beholde OL-bronsen.

Lausanne (TV 2 Sporten): Domstolen i Det Internasjonale rytterforbundet gjennomførte i dag en høring i dopingsaken fra Beijing-OL.

Det forbudte stoffet capsaicin ble funnet i urinen til Tony André Hansens hest, Camiro, i etterkant av at Norge tok bronse i lagkonkurransen i sprangridning.

Etter krav fra Hansens advokat, Morten Steenstrup, ble vurderingen av testen gjennomført ved Hong Kong Club Racing Laboratory - der dopingen ble påvist - utsatt til et nytt høringsmøte i slutten av oktober.

Årsaken er blant annet at Steenstrup har bedt om ytterligere dokumentasjon.

- Forurensing
- Vi har allerede fått en rekke sakkyndige rapporter som så langt uttaler at det ikke finnes noe bevis på at capsaicin har vært i hesten, men kun i urinprøven, heter det i en pressemelding fra Steenstrup.

Se intervju med Morten Steenstrup her (saken fortsetter under):

264857

Advokaten hevder at verdiene som er påvist er så små at det beviser at capsaicinen stammer fra forurensing i hestens naturlige miljø.

Steenstrup har også bedt domstolen oppheve suspensjonen av Tony André Hansen, og en avgjørelse er ventet over helgen.

- Høringen så langt har vært en positiv opplevelse hvor jeg føler FEI-tribunalet var meget lydhøre overfor min sak. Jeg håper på det beste, men er forberedt på det verste, sier Tony André Hansen.