Demonstranter protesterer mot krisepakken i Wall Street.  (Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / SCANPIX)
Demonstranter protesterer mot krisepakken i Wall Street. (Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / SCANPIX)

Protester mot krisepakke

Ikke alle er like imponert over Bushs kriseplan. Torsdag demonstrerte de i Wall Street, med Jesse Jackson i spissen.

Det er uenighet i Kongressen om president George W. Bushs krisepakke på 700 milliarder dollar for å redde det amerikanske kredittmarkedet. Sent torsdag var det ikke kommet til enighet om avtalen.

Samtidig samlet mennesker seg i Wall Street for å protestere mot krisepakken. De mener at det er feil at arbeidere og fattige skal betale for en krise som er skapt i Wall Street.

LES OGSÅ: Samles om avtale

Jesse Jackson i spissen

Gruppene som hadde samlet seg for å protestere, ble ledet av den kjente menneskerettighetsforkjemperen og pastoren, Jesse Jackson.

En av initiativtakerne bak demonstrasjonene i Wall Street i går, Arun Gupta, kaller kriseplanen for:

- En massiv overføring av velstand for arbeidende amerikanere til eliteinstitusjoner og de supervelstående, som allerede har tjent på lånekrisen.

700 milliarder dollar

Krisepakken går ut på å redde forsikringsgiganten AIG og eiendomsgigantene Freddie Mac og Fanny Mae som røk med i dragsuget etter boliglånskrisen i USA.

Finanskrisen rammet Wall Street for alvor etter at investeringsbanken Lehman Brothers gikk konkurs forrige uke. Hendelsen skapte panikkartede tilstander i det internasjonale finansmarkedet.

Krisen for landets låneinstitusjoner har ført til at president George W. Bush nå presser Kongressen til å godta kriseplanen på over 700 milliarder dollar. Så langt har han ikke lykkes.

Demonstrantene på Wall Street mener det er feil at penger skal gå fra vanlige folk til låneinstitusjonene.