obama_mccain (Foto: Paul J. Richards/AFP/Scanpix)
obama_mccain (Foto: Paul J. Richards/AFP/Scanpix)

Enige om kriseløsning

Republikanerne og demokratene er enige om prinsippene for en krisepakke.

Begge de to amerikanske partiene har kommet til en enighet om kriseplanen som skal gjenoppfriske den finansielle sektoren i USA, melder AP.

Senator og demokrat Christopher Dodd forteller at partiene har kommet til enighet om grunnprinsippene i kriseplanen. En endelig avtale kan være på plass innen få dager.

Senatoren vil foreløpig ikke avsløre hva enigheten går ut på.

Møter Bush

President George W. Bush har invitert de to presidentkandidatene, John McCain og Barack Obama, til ekstraordinære samtaler om krisepakken torsdag kveld.

Planen går ut på at den amerikanske staten kjøper opp 700 milliarder dollar i banker i et forsøk på å redde den amerikanske økonomien.

Redningspakken har en verdi på rundt 3900 milliarder norske kroner. Dette tilsvarer to ganger oljefondets samlede verdi.

Ville utsette valgkampen

Onsdag kveld uttalte McCain at han vil utsette valgkampen på ubestemt tid for å dra til Washington og jobbe med den økonomiske krisen.

Etter planen skulle de to presidentkandidatene møtes i valgkampens første TV-sendte debatt fredag.

Obama sier han og McCain har blitt enige om å stå sammen i felles front om finanskrisen. Men at han ønsker TV-debatt.

Les mer: Obama ønsker TV-debatt

Underholdningsbransjen er som alle andre bransjer i USA opptatt av finanskrisen, og flere kommentatorer har sammenlignet finansmiljøet som har forårsaket den økonomiske krisen i USA med miljøet som ble skildret i spillefilmen Wall Street fra 1987.

Virkelighetens Gordon Gekko

Det var derfor ikke helt overraskende at Michal Douglas, som spilte den skruppelløse børsmegleren Gordon Gekko i samme film fikk spørsmål om hva Gekko nå mente om dagens finansituasjon. Gekkos motto var at grådighet er bra.

Douglas deltok på en pressekonferanse i FN der han egentlig ville oppfordre medlemslandene til å undertegne en avtale mot atom-prøvesprengning.

Se hva Douglas svarte her:

264731