Lance Armstrong (Foto: STAN HONDA/AFP)
Lance Armstrong (Foto: STAN HONDA/AFP)

Her er Armstrongs antidopingplan

Hyrer inn dopingjeger og legger testresultater ut på nettet.

Spekulasjonene rundt Lance Armstrong og mulig dopingbruk har vært mange de siste årene, og amerikaneren har bestemt seg for gjøre alt som står i sin makt for at hans comeback ikke skal resultere i en dopingskandale.

LES OGSÅ: Armstrongs U23-drøm

Nå skal han underkaste seg det han ifølge Cyclingnews kaller «verdens mest omfattende antidopingprogram» - og han gjør seg tilgjengelig «når som helst, hvor som helst».

- Han kommer ikke til å lure meg
Mannen som skal teste Armstrong er Dr. Don Catlin, som i 1982 grunnla den første antidopinglaben i USA, UCLA Olympic Analytical Laboratory. I dag er han leder for organisasjonen Anti-Doping Research, Inc.

- Det vil fremdeles være folk som klager på at jeg jobber med ham, eller sier jeg har blitt kjøpt, men jeg ser dette som en enorm forskningsmulighet. Om noen ønsker å si at jeg har blitt kjøpt, så greit, sier Catlin til New York Times. Lance Armstrong selv ønsker imidlertid ikke slike spekulasjoner: - Jeg vet så mye som noen hvordan man kan lure systemet; han kommer ikke til å lure meg.

- Jeg vet det ikke er nok penger noe sted til å kjøpe Don Catlin, sier Armstrong til Velonews.

- Jeg vet så mye som noen hvordan man kan lure systemet; han kommer ikke til å lure meg, sier Catlin til New York Times.

TV 2 Sportens Christian Paasche blogger om Lance-returen. Les den her!

ANTIDOPING KAMERATER: Lance Armstrong og Don Catlin. (Foto:
  STAN HONDA/AFP)
ANTIDOPING KAMERATER: Lance Armstrong og Don Catlin. (Foto: STAN HONDA/AFP)

Armstrong selv kjenner naturlig nok til spekulasjonene rundt hans egen person, og vil fjerne enhver tvil.

- Jeg visste det kom til å bli spørsmål omkring mine prestasjoner, sier Armstrong.

- Jeg vil ikke at det at det skal være noen tvil, jeg vil gjøre alt Don ber meg om, sier Armstrong.

Testresultater på nettet
Armstrong sier at testresultatene hans kommer til å bli kommer til å bli offentliggjort på nettet, slik at alle kan se.

- Dere kan analysere det og se etter små forskjeller selv, sier Armstrong - før han annonserer at han har sluttet å prate om doping.

- Etter i dag kommer jeg ikke til å fortelle dere hvor ren jeg er, og jeg kommer ikke til å insinuere hvor urene andre er. Jeg kommer til å sykle og å spre mitt budskap rundt om i verden, og Don Catlin kan fortelle deg om jeg er ren eller ikke, sier han. Etter i dag kommer jeg ikke til å fortelle dere hvor ren jeg er, og jeg kommer ikke til å insinuere hvor urene andre er.

Armstrongs nye lag, Astana, har tidligere brukt Dr. Rasmus Damsgaard i sitt eget anti-doping program, og laget bekrefter overfor Cyclingnews at samarbeidet med Damsgaard kommer til å fortsette.

Lagets talsperson, Philippe Maertens, hevder overfor nettstedet at Armstrongs testing vil komme i tillegg til lagets eget testregime, og UCIs biologiske pass.