Lance Armstrong  (Foto: TV 2/)
Lance Armstrong (Foto: TV 2/)

- Jeg kjører for Astana

Men Lance Armstrong lover ikke en åttende Tour de France-seier.

Nå er det som alle har visst, men ingen fått bekreftet av hovedpersonen selv, endelig blitt en sannhet.

- Jeg vil kjøre for Astana i 2009, sier Armstrong ifølge Velonews.com. Dermed gjenforenes han med sportsdirektør Johan Bruyneel som har fulgt han gjennom alle hans syv triumfer i Tour de France.

Les også: - Hvis Lance stiller, vinner han

- Rom for Contador
Spekluasjonene har vært mange etter at Armstrong gjorde sitt comeback, og Alberto Contador har truet med å forlate Astana dersom laget skal sykle for Armstrong. Alberto er den beste rytteren på planeten nå. Vi må forstå det, vi må respektere det.

- Jeg tror det rom for oss alle på laget: meg, Alberto, Levi [Leipheimer] og Bruyneel, som er litt av en personlighet selv, sier Armstrong før han skryter Alberto Contador opp i skyene.

- Alberto er den beste rytteren på planeten nå. Vi må forstå det, vi må respektere det. Jeg er ikke sikker på at jeg kan sykle så fort lenger. Jeg håper virkelig det går bra, sier Armstrong og oppmuntrer Contador til å bli værende.

- Vil ikke kjøpe ASO
Armstrongs nye lag var imidlertid utestengt fra Tour de France forrige sesong, og Armstrong fikk naturlig nok spørsmål om hvordan han ville reagere dersom Tour de France-arrangøren Amaury Sport Organisation (ASO) ikke inviterer Astana i 2009 heller.

- Det er deres arrangement. De får velge hvem som blir invitert og hvem som ikke blir det. Blir jeg ikke invitert er det lite jeg kan gjøre med det, sier Armstrong.

Han avviste også ryktene som svirret tidligere onsdag. Da het det at Armstrong var i ferd med å kjøpe nettopp ASO.

- For det første så har jeg ikke så mye penger, svarte Armstrong på spørsmål om det var noe i ryktene.

- Kan ikke garantere en åttende Tour-seier
Onsdag snakket Lance Armstrong til forsamlingen under åpningen av «The Clinton Global Initiative» i New York.

- Som noen av dere kanskje vet har jeg bestemte meg for å sykle igjen, sier Lance Armstrong og mottar spontan applaus fra salen.

Se Lance Armstrongs tale i videovinduet øverst i saken!

Lance Armstrong skal tilbake på sykkelsetet og lanserer «The Livestrong Global Cancer Initiative». Selv hevder han at dette er drivkraften bak sitt comeback, og ikke muligheten til å vinne nye trofeer. Jeg kan ikke garantere en åttende Tour-seier, men jeg kan garantere at Livestrong-budskapet vil nå ut.

- Det er ikke veldig ofte noen får sjansen til å være vekke fra noe i tre-fire år, tre tilbake, og så si til seg selv «jeg savner det, jeg har lyst til å gå tilbake og gjøre det igjen». Men jeg har hatt den muligheten, og denne kampanjen - ved å sykle verden rundt , først i Australia og til sist i Frankrike - er den beste muligheten å få ut mitt budskap på, sier Armstrong som vil arrangere et globalt toppmøte om kreft i Paris når Touren er over i 2009.

- Dette er en kampanje for å spre budskapet, skape bevissthet og forhåpentligvis redde liv, sier han men innrømmer at han gleder seg til å sykle igjen - selv om han ikke tør komme med noen lovnader.

- Jeg ser frem til 2009. Jeg ser frem til å sykle igjen. Jeg kan ikke garantere en åttende Tour-seier, men jeg kan garantere at Livestrong-budskapet vil nå ut, sier Lance Armstrong.

Steffen Kjærgaard har veldig tro på Lance. Se hvordan Armstrongs tidligere lagkamerat tror han vil hevde seg her:

264461