lance armstrong  (Foto: PETER DEJONG/AP)
lance armstrong (Foto: PETER DEJONG/AP)

- Hvis Lance stiller, vinner han

Steffen Kjærgaard har kjempetro på Lance Armstrong.

Varese/Bergen (TV 2 Sporten): Sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, deltok i Tour de France i 2000 og 2001. Begge gangene var han hjelperytter for Armstrong, og begge ganger vant amerikaneren.

Les også: Armstrong til Astana

- Hvis han stiller vinner han
Kjærgaard er bombesikker på at Armstrong kommer til å gå for seier også i 2009. Jeg er helt sikker på at hvis han stiller i Tour de France så er det for å vinne, og hvis han stiller så vinner han.

- Jeg er helt sikker på at hvis han stiller i Tour de France så er det for å vinne, og hvis han stiller så vinner han, sier Kjærgaard til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Kjærgaard i videovinduet øverst i saken!

Armstrong vant Tour de France syv ganger på rad fra 1999 til 2005, og Kjærgaard hevder at viljen til Armstrong har en del av æren for hans utrolige suksess.

- Jeg har aldri sett noen med lignende vinnerinstinkt og dedisering til seieren som ham, sier han.

Contador må vike
Helt siden Armstrong annonserte sitt comeback har det vært spekulert i at han kommer til å gå til Astana, der Johan Bruyneel styrer spakene. Bruyneel var Armstrongs sportsdirektør hver gang amerikaneren vant Tour de France.

Astana blir av mange, Kjærgaard inkludert, tror Astana er et naturlig valg for Armstrong, selv om det kan føre til gnisninger med superstjernen Alberto Contador, som har vunnet alle de tre store etapperittene på et drøyt år.

- Jeg vet ikke hva jeg tenker om Contador, men det vil være et veldig naturlig lag for Lance å gå til, med gamle røtter, gammel sportsdirektør og gammelt sykkelmerke. Det er mye som ligger til rette for at det blir det laget, sier Kjærgaard.

Astana-stjernen Alberto Contador har truet med å forlate Astana dersom Armstrong kommer tilbake.

- Er det plass til begge?

- Det er vel opp til Contador å velge å vurdere det, sier Kjærgaard og utdyper litt:

- Hvis Lance kjører for seieren i Tour de France neste år, så må Contador pent nøye seg med det tenker jeg, sier Kjærgaard.