Lance Armstrong  (Foto: MATTHEW CAVANAUGH/EPA)
Lance Armstrong (Foto: MATTHEW CAVANAUGH/EPA)

-Vil kjøpe Touren

Ifølge australsk journalist er det ikke bare i løypa Lance Armstrong vil dominere Tour de France.

Ryktene rundt sykkellegenden Lance Armstrong har svirret ustanselig siden han bestemte seg for å gjøre comeback, og onsdag klokken 18.00 holder han en pressekonferanse i New York som det er knyttet store forventninger til. Det har også fått ryktemøllen til å spinne, og det er ikke bare rykter om hvilket lag Armstrong skal sykle for som svirrer.

Les også: Her gjør Lance sitt comeback

- Vil kjøpe Touren
Ifølge sykkeljournalisten Rupert Guinnes i Sydney Morning Herald, som har dekket Tour de France i mange år, skal Armstrong sensasjonelt nok være involvert i et mulig oppkjøp av Tour de France-arrangør Amaury Sport Organisation (ASO) fra dets moderselskap Éditions Philippe Amaury (EPA). Det var en gang ingen trodde at en mann kunne lande på månen. En Armstrong gjorde det...

Videre hevder Guinnes at Armstrong oppkjøp kan være i tospann med Hein Verbruggen – tidligere president, nå visepresident, i UCI – eller at det kan være en avtale mellom Armstrong og UCI.

Guinnes innrømmer i artikkelen sin at det kanskje kan høres alt for vilt ut, men som han skriver:

- Det var en gang ingen trodde at en mann kunne lande på månen. En Armstrong gjorde det...

Økonomiske problemer
EPA, som i tillegg til å eie ASO også er et stort mediehus og eier av blant annet sportsavisen L'Équipe, sliter økonomisk på grunn av nedgang i annonsemarkedet og konkurranse fra gratis- og nettaviser, skriver feltet.dk.

ASO, som i tillegg til å arrangere Tour de France også arrangerer en rekke andre store idrettsarrangementer – som for eksempel Rally Paris-Dakar, Paris maraton og French Open i golf, skal også slite økonomisk.

EPA skal derfor være interessert i å selge ASO, blant annet fordi avlysningen av Paris-Dakar skal ha kostet ASO et tap på over 900 millioner kroner.

Lance Armstrong avholder en pressekonferanse klokken 18.00 norsk tid, og tv2sporten.no kommer med alle oppdateringer derfra! Er det Tour de France-oppkjøp, nytt lag, eller om hans comeback-ritt? Diskuter Lance Armstrong i kommentarfeltet nedenfor!