Sondre Kåfjord  (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Sondre Kåfjord (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

- Slutt med sutringen

Fotballpresident Sonde Kåfjord er lei av klagingen på dommerne denne sesongen. Si din mening!

Nesten etter hver serierunde har dommeren stjålet fokus etter omstridte avgjørelser denne sesongen.

Nå har fotballpresident Sonde Kåfjord fått nok. Han frykter en «sutrekultur» i norsk fotball.

- Vi må unngå en sutrekultur i norsk toppfotball, det er ingen tjent med, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

- Mitt inntrykk er at norske dommere er veldig bra. Det viser seg igjen med at de blir plukket ut i internasjonale kamper. Men selvfølgelig har de også dårlige dager og gjør feil. De er jo mennesker de og, fortsetter Kåfjord overfor TV 2 Sporten.

Se Daniel Nannskogs verbale angrep på Terje Hauge i videovinduet øverst i saken!

Refser Nannskog
Dommerne har fått mye pepper både fra spillere, trenere og fotballeksperter denne sesongen. Sondre Kåfjord har tatt kritikken med fatning.

Men Daniel Nannskogs utbrudd mot dommer Terje Hauge etter søndagens 1-4-nederlag mot Viking fikk begeret til å flyte over for den vanligvis så sindige fotballpresidenten.

- Våre jurister så på om det var grunnlag for å straffe Nannskog etter at han blant annet sa at det var som å spille 11 mot 14. Men det gikk ikke direkte på dommerens integritet. Det gjorde han imidlertid i dagens VG, da han sa at han håpet at Terje Hauge aldri mer skulle få dømme Stabæk denne sesongen, sier Kåfjord.

Og:

- Derfor retter jeg nå en pekefinger mot Nannskog med en klar advarsel: Dette gjør du ikke en gang til. Han har satt seg selv og Stabæk i en håpløs situasjon.

Se flere omstridte dommeravgjørelser og reaksjoner i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

264316

- Må vise mer raushet
Kåfjord oppfordrer ledere og trenere i Tippeligaen til mer nyanserte uttalelser mot dommerne.

- Jeg vil appellere til alle trenere, spillere og ledere til å være mer rause og vise litt mer romslighet. Nå er det fair-play uke og en må huske på at dommeren gjør sitt beste - hele tiden.

- Er det medias feil at dommeravgjørelser har stjålet så mye fokus denne sesongen?

- Jeg vil ikke si det. Men de nye TV-overføringene har ført til at omstridte avgjørelser kan bli sett fra flere forskjellige vinkler, og diskutert lenge etter kamp. En må huske på at i løpet av en fotballkamp har dommeren en vinkel og kun sekunder til å ta en avgjørelse på, svarer fotballpresidenten.

- Og jeg vil samtidig minne om at dommerne denne sesongen har vært flinke til å innrømme eventuelle feil de har gjort. De har stått skolerett overfor media og gitt sin versjon av saken, poengterer han.

Dårlige tapere?
- Blir det for lett for en trener å skylde på dommeren etter et tap?

- He, he. Ja, det hender at laget og spillere også har skyld, ler Kåfjord, og lar det skinne gjennom at han synes det ofte blir for enkelt å gi all skyld på dommeren.

Har dommerne fått for mye pepper denne sesongen? Si din mening og diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!