Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarah Palin hadde nemlig lagt sitt første utendørs kampanjestunt til The Villages sentralt i Florida, der andelen eldre innbyggere er høy og man kjent for stor andel tilhengere av republikansk side.

For Florida generelt står republikanerne i en vippeposisjon med like stor oppslutning om begge partier. Derfor blir kampanjeføring og bilder som viser høy oppslutning i delstaten viktig.

MER OM VIPPESTATENE: McCain og Obamas viktigste prat

Om McCains finanstabbe

Det meldes om at 60.000 var møtt fram for å høre Palin tale. De som hadde ventet i opptil fem timer, fikk høre en Palin som ikke tok noen sjanser. Hun gjentok de samme poengene som hun har holdt fram siden McCain offentliggjorde henne som visepresidentkandidat, rapporterer AFP . Med unntak av at hun hadde oppdatert talen med kommentarer angående finanskrisen sist uke:

- Vi trenger en alvorlig reform på Wall Street. Vi trenger bedre regulering. Det er som senator McCain sa sist uke - vi trenger ikke et dusin føderale agentbyråer som gjør en dårlig jobb, vi trenger de beste byråene til å gjøre jobben riktig, sa Palin.

Hun hevdet at McCain hadde advart mot problemene for finansinstitusjonene og angrep Obama om emnet:

- Denne uken når krisen truet millioner av amerikanere, inntok McCain et klart standpunkt og kom med en handlingsplan. Motstanderen vår nektet å ta stilling til denne.

Obamas kritikk

Obama har på sin side kritisert McCains reaksjon på krisen på Wall Street, ved å påpeke at han først hevdet at grunnlaget for amerikansk økonomi var sterkt, for så å vedgå at de hadde en krise, og så forslå en kommisjon.

- Som er Washington-måten å si "vi tar det senere" på, kommenterte Obama.

MER OM FINANSKRANGEL:
Utnytter frykten
McCains forsprang jevnet ut
Krangler om finanskrisen

Popstjerne og "kvinnehater"

Til nå har Palin klart å samle opptil 2000, så det var popstjernesus over helgens samling. Tenåringsjenter holdt opp Palin-erklæringer og hovedpersonen selv ble overrukket en gigantisk leppestift av en fremmøtt.

Lokale News 13 i Florida siterte både Palin-tilhengere og Palin-motstandere i sin dekning av kampanjestuntet.

- Hun er en kvinnehater og ikke en kvinnehjelper. og jeg kan bare ikke forstå at ingen ser det, siterer de innbygger Joan Watterson.

palin2_crop (Foto: Phelan M. Ebenhack, © PME LM**DC**)