Ronaldinho  (Foto: ANTONIO CALANNI/AP)
Ronaldinho (Foto: ANTONIO CALANNI/AP)

Følg UEFA-cup-eventyret

Flere toppklubber og seks nordiske lag skal i aksjon torsdag. Følg alle kampene direkte her!

Følg alle kampene i Uefacupen i vårt LIVESENTER fra klokken 16.00.

80 lag kjemper om de totalt 40 plassene i Uefacupens gruppespill, og torsdag spilles det første oppgjøret i 37 av kampene (tre er spilt allerede).

Med norske øyne er det selvsagt Branns hjemmekamp mot Deportivo La Coruña og Rosenborgs bortekamp i mot Brøndby som er de mest interessant, og TV 2 Sporten serverer deg begge godbitene.

Se Brann - Deportivo og Rosenborg - Brøndby på TV 2 Zebra eller i vårt LIVESENTER fra kl. 19.00.

Fem engelske lag i aksjon
De utilnærmerlig topp fire-klubbene i England har spilt Mesterligafotball tirsdag og onsdag. Torsdag spiller flere av klubbenes som ligger nærmest å kunne utfordre deres dominans sine kvalifiseringskamper.

Først ute er John Carews Aston Villa som allerede klokken 16.20 starter sin kamp i Bulgaria mot Litex. Carew spiller ikke etter et overtråkk i borteseiren mot kriserammede Tottenham mandag.

Nettopp Tottenham skal også i aksjon og Ligacupvinnerne skal forsøke å snu den dårlige trenden borte mot polske Wisla. Kampstart er 21.10.

Klokken 19.00 sparker Portsmouth og portugisiske Vitória de Guimarães sitt oppgjor, og det samme gjør kypriotiske Omonia og Manchester City.

Også Everton skal i aksjon torsdag. Liverpool-klubben skal i aksjon mot belgiske Standard Liège klokken 21.05.

Følg alle de engelske lagene i vårt LIVESENTER

Syv nordiske lag
I tillegg til Brann og det helnordiske oppgjøret mellom Rosenborg og Brøndby er det tre andre kamper der nordiske lag er involvert.

Først ute er Ståle Solbakkens København, som har tidligst kampstart av samtlige torsdag. Klokken 16.00 skal danskene forsøke å slå Moskva i Russland.

Eneste svenske lag i aksjon, Kalmar, spiller en knalltøff bortekamp mot Nederlandske Feyenoord på De Kuip klokken 19.00, mens Vikings finske banemenn i Honka er i Spania for å spille mot Racing Santander. Oppgjøret på Campos de Sport del Sardinero sparkes i gang klokken 20.30.

Danske Nordsjælland har alt spilt første kamp hjemme mot greske Olympiakos, og tapte der 0-2. I den kampen ble forøvrig Ieroklis Stoltidis utvist. Han ble kjent i Norge da han brakk benet til Per Ciljan Skjelbred med en skrekktakling under en Mesterligakamp.

Sjekk hvordan de nordiske klubben klarer seg i LIVESENTERET

Storklubber i aksjon
Det er også flere storklubber i aksjon torsdag, og det laget det kanskje kan knyttes størst spenning til er AC Milan.

Klokken 20.45 skal den italienske storklubben forsøke å snu den elendige sesongstarten som har endt med tap i de to første Serie A-kampene. Sveitsiske Zürich kommer til San Siro på besøk, og skulle storklubben gå på en ny smell kan det skje litt av hvert i Milan-klubben som også sleit veldig forrige sesong.

Samtidig, på Stadio Luigi Ferraris i Genoa, skal lille Kaunas fra Litauen prøve å detonere en ny bombe mot Sampdoria. Kaunas slo meget overraskende ut skotske Rangers i Mesterligaens andre kvalifiseringsrunde, men spiller UEFA-cup fordi danske Aalborg ble for sterke i den tredje og siste kvalifiseringsrunden til Mesterligaen.

Få med deg fotballfesten i vårt LIVESENTER

Det spanske storlaget Sevilla møter hardtsatsende Salzburg fra Østerrike hjemme på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Salzburg hentet for øvrig Somen Tchoyi fra Stabæk i sommer.

Oppgjøret mellom tyske Dortmund og italienske Udinese ligger også an til å bli en skikkelig rysare. Tyskerne spiller hjemme i den første kampen.

Et annet italiensk lag som har en tøff oppgave er Napoli. Torsdag spiller hjemme mot det portuguisiske storlaget Benfica.

Stabæks overmenn fra Rennes møter nederlandsk motstand på hjemmebane. Steve McClarens Twente kommer på besøk til Stade de La Route de Lorient.

Klokken 22.00 starter de siste kampene på denne lange fotballkvelden. Da skal David Villa og Valencia forsøke seg borte mot portugisike Marítimo.

TV 2 Sportens LIVESENTER gir deg alle de viktigste oppdateringene fra klokken 16.00.