Peter Shilton og Johan Golden
Peter Shilton og Johan Golden

Golden som
Maradona

Johan Golden prøver seg mot Peter Shilton i sesongpremieren.

Øyeblikket er omtalt av Maradona selv som «The Hand of God». Keeperlegenden Peter Shilton, som slapp inn det beryktede gude-målet, er selvfølgelig med i «Golden Goal» .

Henrik er også klar med nye utfordringer denne sesongen. Han har blant annet fått opplæring i å bli en vaskeekte bodybuilder på Muscle Beach i Venice, L.A. Hans læremester Jerome er en gammel treningskamerat av Arnold Schwarzenegger, og Henrik får et lynkurs med forbausende raske resultater.

Senere i høst får du se Henrik prøve seg i både stavhopp, synkronsvømming og padling, han tester evnene som BMX-syklist, frisbeegolfer og vannski-artist i Florida.

Også denne sesongen vil Johan rekonstruere minneverdige idrettsøyeblikk. I kveld får vi se en av de største hendelsene i internasjonal idrettshistorie: Sammen med den engelske keeperlegenden Peter Shilton har Johan gjenskapt "The Hand of God", der Diego Maradona - i dette tilfellet Johan - scoret sitt beryktede knyttneve-mål i VM i 1982, og ga æren til høyere makter.

Dessuten har Johan besøkt selveste Joe Frazier, "Smokin' Joe", en av de virkelig store tungvektsbokserne gjennom historien. Sammen med Johan gjenskaper Frazier den legendariske tittelkampen i tungvekt, «The Fight of the Century», fra 1971, der tittelforsvarer Frazier møter sin erkerival Muhammad Ali. Og i rollen som Ali finner vi Johan, som skryter på seg en bakgrunn som habil amatørbokser.

I tillegg blir det besøk i studio av nye og gamle idrettshelter, og Henrik sitter klar med et godt knippe kåringer.
 

«Golden Goal» på TV 2 Zebra torsdag kl. 22.45

Se også:

«TV 2 hjelper deg» på TV 2 kl. 20.30 torsdag

«Hjelpekorpset» på TV 2 torsdag kl. 20.00

UEFA-cupkveld på TV 2 Zebra fra klokken 18.55 torsdag

«Dyrisk» på NRK1 kl. 19.55 torsdag