Kongekrabbe på Tobbens vis

Med foccaccia og hvitløksmajones

Focaccia - godt brød til sjømat:

( til 1 langpanne, oppskrift kan halveres.)

Begynn med å bake brød – focaccia.

Løs gjæren opp i lunkent vann.
Tilsett 3 ss olje, salt og honning.
Elt inn hvetemel.
Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens.
Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen.
Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min.
Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne.
Klapp deigen til den dekker langpannen.
La deigen etterheve under plast ca 20 min.

Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og dryss over flaksalt.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 oC i 20- 30min.

Avkjøl på rist.

Hvitløksmajones:

Fortsett med å lage hvitløksmajones.

Finhakk /knus hvitløk og rør sammen med eggeplommer og sitronsaft.
Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones».
Smak til med salt og pepper.

Se videre:

552231

Kongekrabbe gratinert med chili, hvitløk og ingefærsmør:

Bruk en saks og klipp i skallet på kongekrabbe klørne på langs.
Legg de halve klørne på stekebrett med skallet ned.

Pisk smøret lett og luftig tilsett finhakket chili, ingefær, hvitløk, saft og skall fra lime.
Smør kryddersmøret over krabbekjøttet.

Stek i varm stekeovn ved 200 o c i ca 10 min.

Se mer:

552232